Керівник волинської поліції взяв на особистий контроль побиття активістів переатестації

 

Учора ввечері, 18 лютого, в Луцьку невідомі в балаклавах скоїли напад на двох громадських активістів, один із яких є членом місцевої комісії з переатестації працівників МВС.

Сталося це майже одночасно в різних районах міста.

Побитий Богдан Климчук, активіст “Самооборони Волині”, помічника одного із народних депутатів України, одразу ж після нападу на нього зателефонував в управління патрульної поліції. На місце прибув екіпаж патрульних, який разом із потерпілим працював на прилеглій території, щоб виявити зловмисників.

Через 10 хвилин з’явилось повідомлення, що напали на Сергія Чурікова. З оперативних фото видно, що нападники не лише побили активіста до крові, а й розтрощили лобове та дверне скло автомобіля SsangYong Чурікова.

“У зв’язку з побиттям активістів Сергія Чурікова та Богдана Климчука, який є членом атестаційної комісії з переатестації працівників МВС, патрульна поліція взяла під охорону всіх інших членів атестаційних комісій та зараз супроводжує їх додому”, – йдеться у повідомленні прес-служби патрульної поліції Луцька.

“За сьогоднішній день комісії звільнили практично всю верхівку місцевого МВС. Вони оголосили нам війну? Ну що ж, коротка у них пам’ять… Цього разу наша перемога буде переконливішою”,- написав у соцмережі член атестаційної комісії київського Центру рекрутингу Національної поліції Павло Кащук.

Спершу Кащук повідомив про побиття двох членів атестаційних комісій у Луцьку, але колега Кащука Роман Балан (Сініцин) сьогодні в ефірі каналу “112 Україна” уточнив, що серед потерпілих лише один був членом атестаційної комісії.

Богдан Климчук – справді член атестаційної комісії при головному управлінні Національної поліції у Волинській області, тоді як Сергій Чуріков – організатор мітингу за прозору і об’єктиву атестацію поліціянтів, який відбувся вчора.

Богдан пов’язує напад саме із його участю у процесі атестації. Климчук розповів, що два чоловіки у чорному одязі та балаклавах напали на нього з-заду та вдарили по голові. Активістові вдалося втекти від нападників та побігти до публічного і людного місця. Коли вони нападали на нього, то згадали певні моменти саме з атестації того дня.

“Чуріков постраждав більше, йому побили голову, – розповів його знайомий та колега у “Самообороні”, член атестаційної комісії при ГУНП Олександр Ніколайчук. – Нині він перебуває у лікарні”.

Як інформує сайт обласного управління Нацполіції, “хід розслідування взяв під особистий контроль керівник волинської поліції Петро Шпига”.

“Не відкидаємо спробу залякування потерпілого (Чурікова) у зв’язку з його громадською діяльністю.
На місці злочину поліцейські знайшли ключі від автомобіля, який може належати одному з ймовірних учасників нападу. Знайдено також автомобіль марки “Мерседес”. Встановлено особу його власника та доставлено громадянина в Луцький відділ поліції для проведення слідчих дій”, – повідомив керівник волинської поліції.

У випадку з нападом на Климчука Петро Шпига також не відкидає серед “мотивів нападу (…) його діяльність, пов’язану з включенням до складу атестаційних комісій”.

Слідчі Луцького відділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактами обох злочинів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, відповідно,  ч. 4 і 2 ст. 296 КК України.

Нагадаємо, в Україні триває переатестація працівників поліції. У Києві й Київській області цей процес уже завершився, посади втратили близько 80% працівників керівної ланки старої міліції.
6 лютого голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе повідомила, що переатестація співробітників поліції завершиться орієнтовно через шість місяців.

Читайте також:
У Авакова пояснили, чому неатестовані “менти” мають поїхати працювати на Донбас

Стали відомі способи, як менти уникають переатестації в поліцію

Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна