СБУ на Луганщині затримала модератора “сепарської” інтернет-сторінки

 

У Луганській області співробітники Служби безпеки України затримали адміністратора онлайн-спільноти, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.
Про це повідомив прес-центр СБУ, виклавши відео покаяння сепаратиста перед відеокамерою.

Мешканець Лисичанська модерував сторінку з інформаційним контентом на підтримку проросійського сепаратизму.
“Він розміщував матеріали з публічними закликами до проведення акцій громадської непокори на підтримку “ЛНР” та “ДНР”, їх визнання та приєднання до складу Росії. Чоловік також пропагував ідеї зміни меж території України, її конституційного ладу та проведення «референдуму» щодо незалежності Харківщини”, – зазначають в СБУ.

Молодий чоловік визнав, що модерував групу “Информационное сопротивление ЛНР”, залучаючи контект із груп “Новороссия” та Ігоря Стрєлкова (“Сводки от ополчения Новороссии” – “Н”). За свою діяльність він отримував грошову винагороду на картковий рахунок.
За словами зловмисника, куратор “проекту” проживає в Москві та контролює декілька інтернет-груп, що задіяні в підривній антиукраїнській пропаганді.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (“умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій”, – караються обмеженням волі на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк).
Триває досудове слідство.

Читайте також:
На Луганщині за сприяння бойовикам “ЛНР” затримали чиновницю міграційної служби

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна