Парламент призначив пенсії пораненим на Євромайдані

 

Верховна Рада призначила пенсійні виплати людям, які зазнали каліцтва внаслідок дій правоохоронців під час акцій протесту в Києві взимку 2013-2014 років.
Відповідний законопроект №4022 авторства Юрія Луценка за основу і в цілому підтримали 245 депутатів.

Цим законом внесено зміни до пункту 2 статті 32 закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Після слів “строкової військової служби” – доповнення: “або внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності)  в особи, яка звернулася за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року”.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, два роки тому – 18 лютого 2014-го – у у відповідь на “мирний наступ” майданівців на Верховну Раду силовики застосували надмірну силу до них, згодом штурмували штаб Майдану у Будинку профспілок, а вранці 20 лютого масово розстрілювали людей на Майдані та вулиці Інститутській.

Читайте також:
Другі роковини розстрілу Майдану:
ГПУ розповіла про намір Януковича вбивати й заборонені гранати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна