Бойовики застосували “гради”, але втрат з боку ЗСУ немає

 

Обстановка на сході України продовжує загострюватися. Вперше за кілька місяців вчора, 16 лютого, противник застосував установки залпового вогню “Град”. Однак при цьому Збройні сили України втрат не зазнали.

“За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув”, – повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

При цьому він назвав два факти поранень. Так, у селищі Опитне Донецької області один боєць ЗСУ отримав поранення осколком протитанкової керованої ракети. А в районі міста Золоте Луганської області один військовослужбовець, рухаючись на вантажівці, отримав поранення при підриві на протитанковій міні ТМ-62.

За словами речника, два факти обстрілу з боку бойовиків з установок “Град” зафіксовано в районі Донецького аеропорту – було випущено близько 20 реактивних снарядів. Встановлено, що вогонь вівся з окупованого селища Старомихайловка.
Також у цьому районі тривали мінометні обстріли позицій сил АТО.

На Світлодарській дузі і на північ від Горлівки обстановка “дещо заспокоїлася” – вчора тут сталася серія обстрілів з боку бойовиків без використання важкого озброєння, повідомив Лисенкою

На маріупольському напрямі окупанти відкривали вогонь у районі Мар’їнки й Красногоровки, епізодично використовуючи міномети. 16 лютого по позиціях сил АТО на цих рубежах оборони було випущено більше 60 мінометних мін.
Також інтенсивні мінометні обстріли відбулися південніше – в районі Чермалика, Лебединського та Широкине.

На луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші біля Кримського – тут бойовики застосували міномет і гранатомет.
Також мінометний обстріл позицій АТО стався в районі окупованого Первомайська.

За даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу бойовики загалом 60 разів відкривали вогонь по позиціях сил Збройних сил України.

Нагадаємо, попереднього дня сепаратисти починали обстріли 79 разів, тоді троє українських військовослужбовців загинули, семеро зазнали поранень.

ОНОВЛЕНО.  Українська сторона СЦКК оприлюднила фото наслідків нічних обстрілів бойовиками з РСЗВ БМ-21 “Град”.

снаряд Град Первомайське лютий 2016

“Щонайменше 7 снарядів з реактивної системи залпового вогню БМ-21 “Град” було випущено цієї ночі по позиціям сил АТО з боку Старомихайлівки, яка контролюється бойовиками НЗФ ОРДО. Снаряди розірвалися за 400 метрів від населеного пункту Первомайське”, – йдеться у повідомленні перс-центру АТО на сторінці у “Фейсбуці”.

facebook.com/ato.news

Як зазначається, факти грубого порушення Мінських угод зафіксували представники української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

facebook.com/ato.news

Згідно з повідомленням, докази застосування бойовиками озброєння, яке давно мало бути відведено на встановлені Мінськими домовленостями відстані, передані представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна