Помер Генсек ООН, за часів якого в Об’єднаних Націях утвердилася незалежна Україна

 

Шостий генеральний секретар ООН Бутрос Бутрос-Галі помер у Каїрі віці 93 років. Про це повідомляє BBC  з посиланням на Організацію Об’єднаних Націй.

Бутрос-Галі обіймав пост генсека ООН з 1992 по 1996 рік.
На час головування Бутрос-Галі припала кривава громадянська війна в Руанді в 1994 році. Бутрос-Галі намагався провести рішення про військове втручання ООН з метою зупинити війну в країні, але його спроби виявилися безуспішними. Іншим випробуванням для Галі, і теж невдалим, була війна в Югославії.
Саме під час каденції Бутроса-Галі в ООН утвердилася незалежна Україна.

У 1996 році Бутрос-Галі оголосив про намір балотуватися на другий термін, але США наклали на його кандидатуру вето, і його наступником став Кофі Аннан із Гани.

Бутрос Бутрос Галі – єгипетський дипломат та політик. Походив із християнської коптської родини (Бутрос — арабізована форма імені Петро).
До ООН був міністром закордонних справ Єгипту (в 1978-1979 рр.), після звільнення з ООН очолював Міжнародну організацію франкофонії (1997-2002).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна