На Донбасі бійці добровольчого батальйону провчили поліцію, яка конфіскувала в них набої

 

На Донеччині бійці одного з добровольчих підрозділів після зупинки на дорозі поліцейськими викликали “підмогу” та побили одного з правоохоронців, відібравши у нього табельну зброю, після чого відкрили стрілянину.
Про це йдеться у повідомленні Слов’янського відділення поліції Головного управління поліції в Донецькій області.
“Добровольцями” насправді виявилися бійці цілком легального батальйону МВС “Золоті Ворота”, які говорять, що “ДАІшники” – це “сепари в погонах”, вони діяли неправомірно і першими почали стріляти.

У повідомленні ГУ НП азначається, що сьогодні близько 8:00 на автошляху між Краматорськом і Слов’янськом співробітники поліції зупинили для перевірки автомобіль Volkswagen, в салоні якого перебували чоловіки у камуфльованій формі.

Виявилося, що водій мікроавтобуса не має при собі водійського посвідчення та реєстраційних документів на транспортний засіб. Також у салоні автомобіля знаходились понад 2,5 тисячі патронів, які перевозилися без відповідної документації.
На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції для перевірки та документування порушення.

Автомобілем керував 42-річний “боєць одного з добровольчих підрозділів”, повідомляє поліція.
Чоловік зателефонував своєму командирові, який для з’ясування відносин привіз із собою ще 20 бійців. Погрожуючи автоматами, вони почали вимагати від поліцейських скласти зброю.

Це версія поліції Донеччини.

За даними Генштабу, на Донеччині в зоні АТО залишилися в невеликій кількості представники одного добровольчого формування, що не легалізувалося в системі ЗСУ або Нацгвардії – ДУК “Правий сектор”.
Але, згідно з повідомленнями із соцмереж, даний конфлікт спалахнув між поліцією і… бійцями батальйону МВС “Золоті Ворота”. Цей підрозділ був сформований у 2014 році як добровольчий батальйон міліції спецпризначення і з самого початку був легалізованим.

До одного зі співробітників поліції наблизився боєць та вдарив прикладом автомата. До нападника приєдналися ще три людини, які стали бити правоохоронця і відібрали в нього табельну зброю.

Екс-“ДАІшники” зайняли оборонні позиції. “Для припинення протиправних дій поліціянтам довелося відкрити попереджувальний вогонь у повітря. У відповідь нападники почали стрільбу”, повідомляють у ГУ НП.

dn.npu.gov.ua

На місце прибули групи швидкого реагування, керівництво Краматорського відділу поліції і Слов’янського відділення поліції, прокуратури. “Конфлікт вдалося врегулювати”, – сказано в повідомленні.

Розслідування за даним фактом проводить 1-й слідчий відділ слідчого управління прокуратури в Донецькій області.

Водночас в учасників АТО таке трактування:

Бат Золоті ворота проти поліції

Бат Золоті ворота проти поліції

 Пояснення поліції

Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін зазначив, що в рамках АТО поліцейські забезпечують ретельний контроль за переміщенням зброї, і нелегальні боєприпаси вилучаються у всіх без винятку – в пересічних громадян, волонтерів, військових, представників Нацгвардії.

Поліція конфіскувавла 2,5 тис. набоїв у добробату - Фото dn.npu.gov.ua

Поліція конфіскувавла 2,5 тис. набоїв у добробату – Фото dn.npu.gov.ua

“Усі вони мають розуміти відповідальність за перевезення зброї без документів та виконувати законні вимоги поліції. Напад на співробітників Краматорського відділу поліції задокументований. Розслідуванням цього факту займається прокуратура. На місце виїхав мій заступник Вадим Філашкін, який має проаналізувати взаємодію між місцевими поліцейськими та доданими силами, щоб надалі таких негативних інцидентів не виникало”, – сказав голова главку Нацполіції.

Аброськін повідомив, що за фактом застосування поліцейськими табельної зброї почато службове розслідування, але наголосив, що поліцейський згідно закону про Національну поліцію уповноважений застосовувати вогнепальну зброю для відбиття нападу у випадку загрози його життю.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна