Гривня на міжбанку пробила психологічну позначку 27 за долар

 

16 лютого котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку України на відкритті торгів перевищили психологічну позначку 27.

Як пише Finanсe.ua, на 10:30 середні курси валют на міжбанку були такими:
долар США 27,0-27,1 грн.;
євро – 30,2148-30,3265 грн.;
російський рубль – 0,3532-0,3550 грн.

15 лютого котирування гривні до долара на міжбанку на час закриття торгів встановилися на рівні 26,83-26,95 гривні/долар.
На сьогодні Національний банк встановив офіційний курс гривні на рівні 26,81 гривні за долар (15 лютого – 26,14 грн.).

Нагадаємо, раніше голова Нацбанку Валерія Гонтарєва заявляла, що на поточний момент не бачить підстав для зміцнення курсу гривні. А сьогодні вона просить не панікувати через падіння курсу гривні.

“Іноді створюються дисбаланси, які можуть штовхати курс як до зміцнення, так і до знецінення, і тут потрібно не панікувати, а зрозуміти чому це відбувається. Не треба сприймати коливання курсу гривні, які спостерігаються в останні місяці, як щось екстраординарне”, – сказала Гонтарєва на засіданні профільного парламентського комітету.

Вона підкреслила, що курс визначається співвідношенням попиту та пропозиції іноземної валюти, які змінюються щодня.
“При введенні гнучкого курсоутворення НБУ попереджав, що коливання курсу будуть.Немає такої країни в світі, де не було б коливань курсу при гнучкому курсоутворенні. Їх немає, тільки якщо у вас є коридор, або прив’язка до однієї валюти. У нас цього немає ще з 2014 року”, – зазначила пані Гонтарєва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна