Щоб не допустити провалу “безвізових” законів, ВР розгляне їх перед звітом уряду – Геращенко

 

Першими у вівторок, 16 лютого, Верховна Рада має розглянути “безвізові” закони, і тільки потім обговорювати звіт уряду. Відповідну ініціативу Комітету ВР з євроінтеграції підтримали фракція Блоку Порошенка й погоджувальна рада парламенту.
Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко (БПП).

“Якщо ми 16 лютого не приймемо в цілому (а не в першому читанні) сім законопроектів, що стосуються вдосконалення боротьби з корупцією, міграційної політики та антидискримінаційних норм, то Рада ЄС може прийняти рішення розділити питання отримання безвізового режиму Грузією й Україною”, – зазначила Геращенко.

“Важливо, щоб усі фракції й депутати усвідомили свою відповідальність за ці голосування”, – додала вона.

Також Ірина Геращенко поінформувала, що сьогодні відбулася спеціальна нарада у першого віце-спікера Андрія Парубія, присвячена “безвізовим” законопроектам.

За словами голови комітету, “законопроекти, подані президентом України як першочергові (щодо вдосконалення боротьби з корупцією) отримали високу оцінку експертів, навіть критично налаштованих до влади”.

“Найдискусійніше питання – повернення електронних декларацій [щодо доходів держчиновників]. Маємо не лише прийняти відповідний законопроект. Терміново має запроцювати Національне агентство запобігання корупції, адже перевірка цих декларацій – це їх відповідальність, – повідомила Ірина Геращенко й додала: – За дорученням комітету євроінтеграції оголосила звернення до трьох обраних членів НАЗК терміново розпочати роботу”.

Читайте також:
Європарламент невідкладно винесе на голосування безвізовий режим дляУкраїни

Європарламент закликав пришвидшити надання безвізового режиму Україні

Готуємося до безвізового режиму. Як це працює в Молдові й Боснії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна