Російські куратори наказали бойовикам активніше гатити із заборонених мінометів

 

Бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі отримали наказ від російських кураторів інтенсивніше використовувати міномети калібру 120 та 82 мм, заборонені мінськими домовленостями. Про це з посиланням на оперативні дані повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Виконуючи цей злочинний наказ своїх кремлівських господарів, терористи цієї ночі відкривали мінометний вогонь по опорних пунктах сил АТО в районі Зайцевого, Майорська, Красногорівки, Верхньоторецького, Талаківки та Павлополя”, – зазначає штаб операції на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“З настанням нової доби проросійські бойовики продовжують обстрілювати українські укріплення в Красногорівці й Талаківці. Тут противник застосовує міномети калібру 82 мм”, – інформує прес-центр.

Підсумовуючи дані минулої доби, 13 лютого, штаб АТО зазначив, що бойовики 69 разів відкривали вогонь по наших опорних пунктах на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Нагадаємо, це майже стільки, як і напередодні, коли через обстріли було закрито КПВВ “Мар’їнка”. Однак сьогодні зранку, 14 лютого, пункт пропуску “Мар’їнка” відновив свою роботу, повідомили у Держприкордонслужбі.

Крім мінометного вогню та обстрілів із великокаліберних кулеметів та гранатометів, у першій половині дня 13 лютого відбулися “бойові зіткнення” неподалік Мар’їнки.

У Мар’їнському районі за минулу добу в результаті обстрілу було поранено 5 українських військовослужбовців. Про це повідомив у соцмережі голова Мар’їнської районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз.

У секторі “Маріуполь” формування “ДНР” здійснили два штурми позицій Збройних сил України, Атаки відбито, але є поранені. Про це інформує сайт 0629 із посиланням на речника сектору “М” Олександра Кіндсфатера.

Обстріли велися з ПТУР, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Двічі бойовики застосовували артилерію калібру 82 мм.
“ЗСУ відкривали у відповідь вогонь 10 разів”, – зазначив Олександр Кіндсфатер.

ОНОВЛЕНО. Один військовослужбовець збройних сил Росії загинув та ще один дістав поранення під час висування у складі диверсійної розвідувальної групи у районі Зайцевого, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Серед військових ЗСУ, за його словами, за добу є сім поранених, загиблих немає.

Читайте також:
Володимир Горбулін описав переваги виходу з Мінських угод та їх продовження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна