Путін з Обамою в День усіх закоханих поговорили про Україну та Сирію, – прес-служба Кремля

Прес-служба Кремля повідомила, що сьогодні, 14 лютого, президенти США і Росії Барак Обама та Володимир Путін у телефонній розмові обговорили питання України та Сирії.
У Москві зазначають, що розмова відбулася за ініціативою американської сторони. При цьому американські ЗМІ, які повідомляють цю новину, посилаються лише на Кремль, адже Білий дім свою версію станом на 14:00 за Києвом іще не оприлюднив.

“Бесіда лідерів Росії і США мала діловий та відвертий характер”, – запевняють у прес-службі Путіна.

За даними російської сторони, центральною темою обговорення були “питання сирійського врегулювання”. Зокрема, обидва співрозмовники “дали позитивну оцінку” підсумкам засідання Міжнародної групи щодо Сирії, яке відбулося в Мюнхені 11-12 лютого.

Читайте також:
Мюнхенські записки. “Новинарня” узагальнила знакові заяви 52-ї безпекової конференції

Путін також “знову акцентував на важливості створення єдиного антитерористичного фронту й відмові від подвійний стандартів” й “необхідності налагодження щільних робочих контактів між представниками міністерств оборони Росії та США, що дозволило б вести планомірну й успішну боротьбу з ІДІЛ та іншими терористичними організаціями”.

Президенти домовилися “активізувати співпрацю по лінії дипломатичних відомств та інших структур з метою реалізації ухваленої в Мюнхені заяви Міжнародної групи”, інформують у Кремлі.

Щодо ситуації на Донбасі, то Путін “висловив надію, що київська влада вживе, нарешті, практичних заходів із якнайшвидшого виконання своїх зобов’язань” у контексті мінських угод.
“Включаючи налагодження прямого діалогу з Донбасом, проведення амністії та конституційної реформи”, а також “узгодження з представниками Донецька і Луганська та впровадження в дію змін до закону про особливий статус [окупованих територій]”.

Читайте також:
Операція в Сирії для Росії дешевша за окупацію Криму й Донбасу – чиновник РФ

Росія відкинула вимоги ООН і США припинити вбивства мирного населення в Алеппо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна