Європарламент невідкладно винесе на голосування безвізовий режим дляУкраїни

 

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц запевняє, що Європарламент невідкладно винесе на голосування питання щодо скасування шенгенських віз для громадян України.
Про це він заявив після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє з Мюнхена “Європейська правда”.

“Ми наразі чекаємо на законодавчу пропозицію від Єврокомісії щодо скасування віз для громадян України, (яка надійде) коли Верховна Рада проголосує за відповідні закони”, – заявив Шульц, згадавши про те, що Порошенко вже подав до ВР необхідні законопроекти.

“Можу запевнити, що Європарламент невідкладно поставить це питання на голосування. Адже безвізовий  режим – це елемент відновлення економічної активності в Україні. Це не лише питання вільного переміщення людей”, – сказав голова ЄП.

Як відомо, в грудні 2015 року Європейська комісія оприлюднила остаточний позитивний звіт про виконання Україною Плану дій візової лібералізації (ПДВЛ).
Це не означає, що Україна виконала всі вимоги плану. В частині боротьби з корупцією лишилися “проблемні питання”. Але Брюссель пішов на безпрецедентний для себе крок та вирішив запустити процедуру скасування віз, закривши очі на недопрацювання з боку України.
Президент та прем’єр-міністр України пообіцяли ЄС скоригувати низку антикорупційних законопроектів, які перед тим були спотворені у ВР, та проголосувати останні необхідні закони.
Це відкрило можливість для схвалення позитивного висновку Єврокомісії щодо безвізового діалогу.
У разі остаточного позитивного рішення Європарламенту  громадяни України, які мають біометричний паспорт, отримають право подорожувати до ЄС без віз. Орієнтовно це станеться в другій половині літа 2016 року.

Читайте також:
Європарламент закликав пришвидшити надання безвізового режиму Україні

БПП і “Народний фронт” провалили останню безвізову поправку

Після зустрічі з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем у Мюнхені президент Петро Порошенко повідомив: “Учора я підписав останні законопроекти з безвізового пакету, і я сподіваюся, що Верховна Рада проголосує їх уже на наступному пленарному тижні і це відкриє можливість для подальших процедур в рамках безвізового діалогу, який є дуже важливим для нас”.

Верховна Рада вже зареєструвала та оприлюднила на сайті проекти цих трьох проектів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна