Визначилися всі фіналісти українського відбору на “Євробачення”. ВІДЕО

 

У фінал національного відбору на конкурс “Євробачення-2016” вийшли гурти SunSay, “НеАнгели” та Pur:Pur.
Це результати другого півфіналу, що відбувся сьогодні, 13 лютого.

Тож повний список учасників фіналу відбору учасника “Єробачення-2016” від України тепер має такий вигляд: Джамала, The Hardkiss, Brunettes Shoot Blondes, SunSay, “НеАнгели”, Pur:Pur 

Переможців обирали за принципом 50:50 – за результатами голосування журі й телеглядачів.

Під час голосування у півфіналах та фіналі з одного номера можна відіслати лише одне СМС-повідомлення за одного виконавця (тобто можна проголосувати за кількох виконавців, але за кожного – не більше одного разу).

До складу журі входять переможниця конкурсу “Євробачення-2004” Руслана Лижичко, відомий композитор та музичний продюсер Костянтин Меладзе і Андрій Данилко, який у своєму сценічному амплуа Вєрки Сердючки посів друге місце на “Євробаченні-2007”.

Після першого півфіналу, перемогу в якому здобули дуже сильні виконавці та пісні, багато хто запитував, навіщо взагалі потрібен другий півфінал.

Руслана також почала другий півфінальний ефір зі згадки про безумовну лідерку першого півфіналу за результатами підрахунку голосів журі й телеглядачів – Джамалу. Зокрема, нагадала про те, що про її сильну пісню “1944”, присвячену трагедії депортації кримських татар із Криму, написала навіть британська газета The Guardian.

Втім, по завершенні виступів усіх учасників усі члени журі погодилися з тим, що другий фінал таки був потрібен, адже дозволив дізнатися про багатьох дуже цікавих виконавців.

Окрім того, другий півфінал кардинально відрізнявся від першого. За результатами жеребкування склалося так, що 6 лютого виступали переважно виконавці з протяжними, “серйозними” піснями, тоді як 13 лютого домінували жваві, розважальні композиції.

Найвищий бал (9 балів) журі поставило ф’южн-фанк-регі гурту SunSay, який заснував колишній вокаліст 5’nizza Андрій Запорожець. Сам Андрій зізнався, що вперше бере участь у у будь-якому конкурсі, а “Євробачення” ніколи не дивився.
Друге місце за результатами голосування фахівців посіла група Pur:Pur, а третє – “НеАнгели”.

Глядачі також найвище оцінили SunSay, друге місце віддали “НеАнгелам”, а третє – Pur:Pur.

Крім переможців, у першому півфіналі виступили Peaks of Kings, Pringlez, Вікторія Петрик, Аркадій Войтюк, ALLOISE і Japanda.

Пісні, що вийшли у фінал національного відбору на конкурс “Євробачення” за результатами другого півфіналу:

SunSay, Love Manifest

НеАнгелы, Higher

Pur:Pur, We Do Change

Виступи деяких інших учасників другого півфіналу національного відбору на “Євробачення-2016”

Аркадий Войтюк, “Мені подобається”

ALLOISE, Crown

Виступ 18-річної Вікторії Петрик журі водночас і похвалило за якісний вокал, і розкритикувало за брак власної “родзинки “.

“Ви з сестрою вічно берете участь в якихось конкурсах. Навіщо ви це робите?” – поцікавився Андрій Данилко.

А коли Вікторія почала відповідати завченими фразами про те, що сестри Петрик найкращі й хочуть, аби про це дізнався увесь світ, Данилко зауважив: “Я вас плутаю взагалі. Чим ви відрізняєтеся, чим ви особливі?”

І на репліку про те, що їх дуже добре знають у Європі, а Анастасія Петрик узагалі виграла “Дитяче Євробачення-2012”, парирував:
“Для чого взагалі це дитяче Євробачення? Діти мають вчитися співати, говорити, а не на бігудях сидіти.

Це все одно, що я б зробив суші й поїхав в Японію сказав: дивіться, що я придумав! ” – підсумував Данилко, натякаючи на те, що на “Євробаченні ” дуже багато таких пісень, як у Петрик, і таких виконавців, а для перемоги треба чимось виділятися.

Костянтин Меладзе, у свою чергу, розповів сумну історію про те, як він купив усі потрібні продукти на борщ, закинув їх у каструлю, а борщ вийшов несмачний.

“Ви відповідаєте на запитання – як учасниця конкурсу «Міс Америка» . Завченими фразами. Ви у свої 18 років уже досвідчена артистка, у вас прекрасний вокал. Вам треба розслабитися і все буде добре “, – порадив продюсер юній виконавиці.

Вікторія Петрик, Overload

Як повідомляла “Новинарня“, із першого півфіналу у фінал національного відбору на пісенний конкурс “Євробачення-2016” вийшли Джамала, гурти The Hardkiss та Brunettes Shoot Blondes.

Дивіться виступи перших трьох півфіналістів тут

Фінал національного відбору відбудеться 21 лютого о 19:00.

Усі виступи в прямому ефірі транслюватимуть телеканали UА:Перший та СТБ.

Конкурс “Євробачення-2016” відбудеться у Стокгольмі. Перший півфінал призначено на 10 травня, другий – на 12 травня.
Фінал конкурсу відбудеться 14 травня 2016 року.

Читайте також:
Співтранслятор відбору Євробачення, СТБ, пропонує інформацію про конкурс
лише РОСІЙСЬКОЮ мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна