У Мюнхені Порошенко вдруге за два місяці зустрівся з президентом Польщі

 

“На полях” Мюнхенської конференції з безпеки президент України Петро Порошенко провів зустрічі з президентами Польщі й Литви Анджеєм Дудою та Далею Грибаускайте. Про це сьогодні повідомляє прес-служба Банкової.

Порошенко й Дуда “обмінялися думками з широкого спектру питань двосторонніх взаємин, а також безпекової проблематики”. Серед іншого, було відзначено важливість проведення у поточному році чергового засідання Міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва.
Також було домовлено про проведення на початку березня 2016 року Консультаційного комітету президентів України та Республіки Польща, інформує прес-служба Порошенка.

Співрозмовники привітали початок функціонування спільної польсько-литовсько-української бригади та обговорили шляхи активізації діалогу в контексті відносин України з НАТО.

Президент України подякував Польщі за незмінну підтримку в питанні запровадження безвізового режиму між нашою країною та Європейським Союзом.
Сторони погодилися з тим, що нинішня міграційна криза в ЄС не повинна впливати на процес візової лібералізації з Україною.

Варто зазначити, що після тривалої паузи це вже друга очна зустріч Порошенка й Дуди за короткий час. Попереднього разу президенти зустрічалися в Києві під час візиту польського лідера в середині грудня.

Зустріч Петра Порошенка з Далею Грибаускайте в Мюнхені

Зустріч Петра Порошенка з Далею Грибаускайте в Мюнхені

На зустрічі з Далею Грибаускайте президент Порошенко поінформував литовську колегу про поточну ситуацію на Донбасі, відзначивши необхідність продовження санкцій через невиконання Росією своїх зобов’язань за Мінськими домовленостями.

Петро Порошенко закликав європейських партнерів зберігати солідарність у підтримці України та протидії агресивній політиці Росії, спрямованій як проти України, так і проти країн Європейського Союзу.

Також він висловив вдячність за послідовну підтримку з боку Литви, відзначивши особисті зусилля у цьому президента Далі Грибаускайте. Порошенко підкреслив, що, незважаючи на російську агресію, яка триває, “Україна продовжує проводити необхідні реформи на шляху європейської інтеграції та розраховує на солідарну підтримку з боку європейських партнерів”, зазначає прес-служба.

Читайте також:
Порошенко: Рада має наступного тижня прийняти останні “безвізові” закони

Свій робочий візит до Німеччини президент Петро Порошенко почав сьогодні зранку. За планом, тут він візьме участь у роботі 52-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки та проведе двосторонні зустрічі з керівниками Європейського Союзу, НАТО, державним секретарем США Джоном Керрі та лідерами низки європейських держав.

В рамках Мюнхенської конференції Порошенко бере участь у Президентських дебатах разом із президентами Литви, Польщі, Фінляндії та президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем.

Крім Далі Грибаускайте та Анджея Дуди, заплановано розмови з: президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, Фінляндської Республіки – Саулі Ніїністьо, Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерикою Могеріні, віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, членом Єврокомісії з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоханнесом Ганом, прем’єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі, прем’єр-міністром Баварії Хорстом Зеєхофером.

Дружина президента Марина Порошенко в рамках візиту до Мюнхена ознайомиться з роботою будинку-інтернату Товариства “Рідна школа” та відвідає Український вільний університет.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна