Наливайченко об’єднався з Юлею, заявивши, що вона ніколи не займалася корупцією. Хочуть перевиборів

 

Лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко і голова громадської організації “Антикорупційний рух” Валентин Наливайченко заявили про об’єднання своїх сил. Це відбулося під час спеціального зібрання їхніх прибічників в “Українському домі” в Києві.

Як повідомляє прес-служба ВО “Батьківщина”, Тимошенко й Наливайченко виголосили спільну заяву, в якій наголосили про необхідність відставки нинішнього уряду Арсенія Яценюка і створення технічного Кабміну.

На уточнююче запитання, ким бачить себе в цьому технічному уряді Тимошенко, вона відповіла: “Я себе не бачу в цьому уряді на ніякій посаді”.

Юлія Тимошенко вважає: якщо не буде нового Кабміну, необхідно провести дострокові парламентські вибори одночасно з референдумом про необхідність ухвалення нової Конституції України.

“Ми закликаємо всіх професійних правознавців, політиків, які не втратили честь, моральних авторитетів нації, відкласти в сторону всі старі розбіжності, пробачити один одного і об’єднатися в Громадську національну асамблею для розробки незалежно від усіх гілок прогнилої влади нової Конституції”, – сказала Тимошенко.

“Ми з Валентином Наливайченком сьогодні демонструємо здатність до такого об’єднання, стаємо однією командою і будемо всі сили докладати до створення Громадської національної асамблеї – як в столиці, так і в усіх регіонах “, – заявила Юлія Тимошенко.

Водночас Тимошенко і Наливайченко наголосили на неприпустимості закликів до організації “нового Майдану”.

“Третя революція може бути використана ворогом для встановлення в Україні військової диктатури, підконтрольної Кремлю. Ми стверджуємо, що заклики до нової революції штовхають Україну до самознищення. Такі заклики є неприпустимими”, – підкреслили двоє лідерів.

Юля Тимошенко також заявила, що “Батьківщина” разом з “Антикорупційним рухом” має намір довести до суду матеріали справ щодо мільярдної корупції попередньої влади, які були зібрані командою Наливайченка, але не розслідувані через небажання влади боротися з корупцією та відставку Валентина Наливайченка з посади голови СБУ.

“Позиція Валентина Наливайченка зрозуміла, фундаментальна, чесна. Він не пішов ні на які вибори, він очолив громадський рух і хоче добитися, щоб до суду були доведені хоча б ті матеріали, які він зібрав особисто з власною командою, і щоб винні за мільярдні корупційні оборудки були притягнуті до відповідальності. Ми хочемо йому в цьому допомогти і він саме так бачить разом із командою нашу спільну стратегію”,- зазначила лідерка “Батьківщини”.

Зі свого боку Валентин Наливайченко заявив, що “Батьківщина” є тією політичною силою, яка “ніколи не була задіяна в корупції”, що її фракція в парламенті – це “бійці, які ніколи не зраджували”, а Юлія Тимошенко – сильний політичний діяч, “яка з відкритим обличчям пішла в бій з режимом Януковича, не втекла з країни, не змінила громадянство, а прийняла бій тут, на нашій землі”.

Читайте також:
Тимошенко: Рішення приймаються не в коаліції, а сімома людьми кулуарно за спинами

Довідково
Валентин Наливайченко
– народний депутат України минулого, сьомого, скликання від партії “УДАР Кличка”, колишній член керівних органів цієї партії. До 2012 року входив до “Нашої України”.
Був головою Служби безпеки України в 2006-2010 та 2014-2015 рр.
Відправлений у відставку з СБУ президентом Порошенком 18 червня 2015 року. Після того очолив ГО “Антикорупційний рух”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна