Бойовики ведуть вогонь уздовж усієї лінії фронту: Росія готується до наступу

 

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції не загинув жоден український військовослужбовець, двоє зазнали поранень. Про це повідомив на брифінгу для журналістів 12 лютого речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, незаконні збройні формування порушували режим тиші уздовж усієї лінії фронту, а найбільш напруженою обстановка була поблизу Горлівки і Донецького аеропорту.

Серію мінометних обстрілів зафіксовано в Пісках і Зайцевому, причому бойовики ведуть вогонь і вдень, і вночі.

“У Зайцевому в результаті обстрілу з боку бойовиків у своєму дворі дістав поранень місцевий житель, його госпіталізували до Дзержинська”, – розповів Лисенко.

На маріупольському напрямку неподалік Мар’їнки сили АТО були обстріляні 12 разів, переважно з гранатометів, а в Красногорівці противник застосував міномети калібру 82 мм і артилерійську установку ЗУ-23-2.

Загалом протягом минулої доби проросійські найманці 53 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Тим часом наша розвідка зафіксувала посилене постачання озброєння, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.
Це свідчить про те, що Росія готує наступ на позиції сил АТО, заявив на брифінгу в Києві представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Зокрема, впродовж тижня через пункт пропуску “Довжанський” заїхало близько 30 вантажівок із боєприпасами та військовим майном на військові склади так званого 2-го армійського корпусу проросійських бойовиків у Луганську, Красному Лучі та Стаханові, а в районі населеного пункту Червоний Жовтень на Луганщині зайшли колони військової техніки та особового складу, зазначив Скібіцький.

Крім того, за його словами, три військові ешелони прибули з Ростова-на-Дону до Іловайська залізницею. Вони доставили танки, БМП, самоходні артилерійські установки, гаубиці, військові автомобілі, близько 300 тонн боєприпасів і понад 300 тонн паливно-мастильних матеріалів.

Читайте також:
“ДНР” відновила залізничний вузол Дебальцеве,
а з Іловайська вже ходять електрички

“Також виявлено військовий ешелон, який доставив із Ростова-на-Дону до Харцизька близк 250 тонн боєприпасів”, – повідомив Скібіцький.

“Таким чином Російська Федерація здійснює заходи з нарощування запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Не виключено, що йде активна підготовка до відновлення активних наступальних бойових дій“, припустив представник ГРУ.

Читайте також:
РФ готує масштабну збройну агресію проти України – Турчинов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна