За добу в АТО один боєць загинув, троє поранених

 

За минуло добу, 10 лютого, в зоні проведення антитерористичної операції один боєць загинув, ще троє отримали поранення.
Про це на брифінгу в УКМЦ розповів речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами Мотузяника, один боєць був поранений поблизу Кодими внаслідок обстрілу бойовиків. Ще троє військових підірвалися на розтяжці поблизу Авдіївки, внаслідок чого один боєць загинув.

Як поінформував прес-центр штабу АТО на у “Фейсбуці“, бойовики й надалі порушують умови перемир’я на Донбасі – за минулу добу вони 50 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

“Найбільш напружена ситуація зберігалася в передмістях Донецька та Горлівки. З гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по наших позиціях в Пісках, Опитному, Авдіївці та на шахті “Бутівка”. Сім разів противних зі стрілецької зброї та гранатометів обстрілював Мар’їнку”, – йдеться в повідомленні.

Мотузяник зазначив, що через обстріли тимчасово припинявся пропуск транспорту через єдиний КПВВ, який зараз діє на лінії розмежування в Донецькій області – “Мар’їнка”.

Як повідомляє штаб АТО, в районі Горлівки терористи застосували міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. Українські опорні пункти в Троїцькому та Новгородському були обстріляні з гранатометів різних систем, а по укріпленнях сил АТО в Майорському і Зайцевому бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 і 120 мм.

Також мінометного обстрілу зазнали позиції сил АТО в Красногорівці.

Гранатомети і стрілецьку зброю бойовики також застосували по українських опорних пунктах біля Кодими, Старогнатівки і Новогригорівки.

Нагадаємо, напередодні, за підсумками 9 лютого, повідомлялося про 45 обстрілів з боку сепаратистів та відсутність загиблих і поранених із ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.