У Криму російські окупанти масово відправляють військовозобов’язаних на перепідготовку

 

В окупованому Росією Криму в рамках мобілізаційних заходів масово відправляють на перепідготовку військовозобов’язаних. Про це повідомляє “112 Україна” з посиланням на місцевого активіста Леоніда Кузьміна.

“Викликали знайомих, це сталося у понеділок ввечері. О 10-й годині був дзвінок до знайомого з вимогою з’явитися о 8-й годині ранку на пункт збору, у військкомат із речами. Коли він прийшов, там було близько 50-100 осіб. Їх відправили на перепідготовку, не сказали куди. Їм пояснювали, що це у зв’язку з військовими навчаннями, які проходять в Росії. Це найбільш обговорювана тема у Криму”, – заявив Кузьмін.

Про це саме також повідомив на сторінці у “Фейсбуці” голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров із посиланням на своє джерело.

Від імені дійової особи він розповів, що резервістів викликали у військкомат. При собі сказали мати паспорт і військовий квиток.

“Коли я прибув у військкомат, там вже було понад 100 осіб. У нас забрали військові квитки, які повернули через 3 години, але вже з виписаними повістками, в яких було зазначено, що слід з’явитися 10 лютого до 21:00 до воєнкома. При собі мати документи, що засвідчують особу, якщо є, то водійське посвідчення, якщо медик, то санітарну книжку, якщо кухар, то також підтверджуючий документ. Працюючим “призовникам” також видали спеціальні корінці, щоб вони їх вручили своєму керівництву за місцем роботи. На питання, куди, навіщо і на скільки днів – повна тиша”, – процитував Чубаров свого інформатора.

Зазначається, що люди почали обурюватися: у когось кілька днів тому була операція через хворобу, у когось двоє-троє малолітніх дітей і дружина хворіє, або ж інші причини, що не дозволяють раптово залишити сім’ю. “Відповідь у окупантів одна: не прийдете самі в призначений час – приведемо під конвоєм”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 8 лютого почалася перша у 2016 році комплексна раптова перевірка боєготовності збройних сил Росії, яка охоплює і окупований Крим, і підконтрольні РФ корпуси незаконних збройних формувань на Донбасі.
Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що “збройні сили Російської Федерації проводять активну підготовку до агресивних бойових дій проти України”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна