Лисенко: дезінформація про розслідування щодо Саакашвілі – провокація “мурзілок” ФСБ

 

Речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що російське видання “Новая газета” спотворило інформацію, опубліковану в інтерв’ю з ним, про начебто відкрите кримінальне розслідування проти голови Одеської обласної держадміністрації Міхеїла Саакашвілі через порушення ним вимог військової цензури під час поїздки в Маріуполь на початку січня. Про це Лисенко написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами Лисенка, він дійсно давав інтерв’ю “Новой газете” ще 24 січня, однак опублікована 10 лютого версія для нього “стало повною несподіванкою”.

“Також здивував неповний обсяг, викривлена та акцентована на деякі питання його спрямованість. Чомусь спадає на думку, що матеріал спеціально “відлежувався” і опрацьовувався в редакції, чекаючи свого “зіркового” часу, який наступив чомусь саме перед міжнародною конференцією з безпеки у Мюнхені – там, де питання протидії російській агресії проти України стоїть на першому місці”, – написав речник АП.

На його думку, “російські пропагандисти використали те, що залишилося від інтерв’ю, для створення та внесення розбрату у середовище українських високопосадовців”.

“Зокрема, у дусі КДБістських часів паралельно з інтерв’ю хтось навмисно запустив “качку” про начебто порушену кримінальну справу проти губернатора Одещини Михаїла Саакашвілі, про що я взагалі жодного слова не казав! А деякі ЗМІ поспішили без перевірки це розповсюдити, бо смажене і скандальне”, – підкреслив Лисенко.

За його словами, “російська пропаганда виділяє для подібних інформаційних провокацій 2 мільярди доларів щорічно, це спокусливо для ФСБшних мурзілок, особливо в умовах падаючої економіки РФ”.

У телефонному інтерв’ю каналу “112 Україна” Андрій Лисенко підкреслив, що він не говорив “Новой газете” про якесь розслідування проти Саакашвілі.

Нагадаємо, йдеться про відео за результатами спілкування Саакашвілі з бійцями одеського батальйону “Шторм”. Глава Одеської облдержадміністрації відвідав бійців на передовій і 14 січня виклав у своєму “Фейсбуці” сюжет про те, як він виявляє недоліки в забезпеченні бійців. У кадрі опинилися штабні карти, у бійців-співрозмовників відкриті обличчя, добре пізнавана місцевість тощо.
Через кілька днів після цього та телеканалі “1+1”, який активно критикує Саакашвілі, вийшов сюжет, у якому голову Одеської ОДА звинувачували в розсекреченні позицій ЗСУ. Сюжет був широко цитований російськими сайтами під заголовками типу “Саакашвили обвинили в госизмене”.

В інтерв’ю Лисенка “Новой газете” читаємо: “Я думаю, військова прокуратура і контррозвідка повинні дати оцінку. Наскільки мені відомо, Міністерство внутрішніх справ уже почало розслідування.
Дуже добре, коли губернатор цікавиться життям підрозділу. Тільки хлопців, в ідеалі, треба тепер звідти забирати! Тому що вже пішли погрози їхнім родинам від сепаратистів. На кілька статей Кримінального кодексу тягне таке “кіно”. Втім, військова прокуратура порушує справи і розслідує, не заявляючи публічно. А остаточне рішення виносить суд”.

Міністерство внутрішніх справ не розпочинало розслідування проти Саакашвілі у зв’язку з публікацією ним відеоролика про візит на передову, який нібито є порушенням військової цензури – про це  ЛІГА.net заявив начальник прес-служби МВС Артем Шевченко, додавши, що цим може займатися хіба що Нацполіція.

Сам Міхеїл Саакашвілі після повідомлень про інтерв’ю Лисенка вчора заявив, що розслідування стосовно нього –  це відповідь на антикорупційні форуми, які він організовував.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна