За добу в АТО не було вбитих і поранених з числа військових ЗСУ

 

Протягом минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Про це повідомив на традиційному брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

При цьому російсько-терористичні угруповання за цей час 45 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, застосовуючи різні види зброї.

Згідно з повідомленням прес-центру штабу АТО, опорні пункти українських сил у районі Мар’їнки противник обстрілював із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Поблизу тимчасово окупованої Горлівки бойовики відкривали вогонь із мінометів та гранатометів по українських укріпленнях у Зайцевому та Майорську.

На Маріупольському напрямку бойовики активізувалися біля Талаківки та Широкиного, де позиції українських військових зазнали мінометного обстрілу. Також ворог застосовував гранатомети й стрілецьку зброю.

Неспокійно було і в передмісті Донецька, де окупанти з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли позиції ЗСУ в Пісках, Опитному та Авдіївці.

Як повідомляла Новинарня, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, через регулярні випадки дезертирства з лав бойовиків керівництво “ДНР” дало наказ розгорнути в їх тилу з’єднання оперативних груп “міністерства державної безпеки ДНР”, які виконуватимуть функції загороджувальних загонів.

Читайте також:
РФ готує масштабну збройну агресію проти України – Турчинов

Cпецназівці підняли синьо-жовтий прапор над окупованим Зайцевим. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна