Рейтинг “найщасливіших міст Європи”: курс на Північ!

 

Єврокомісія оприлюднила результати масштабного дослідження щодо якості життя людей у різних країнах, за результатами якого газета The Independent сформувала рейтинг “найщасливіших міст Європи“.
І що цікаво – в цьому списку немає жодного міста не лише зі Східної, а й навіть із Південної Європи, зауважує “Смак подорожника”.

Під час опитування мешканців різних міст просили оцінити, наскільки вони задоволені найрізноманітнішими умовами для життя – від доступності тренажерних залів у своєму районі до системи громадського транспорту.

У результаті лідером рейтингу виявилося місто Ольборг, Данія. Кількість “дуже задоволених” життям людей там становить аж 72%, а “просто задоволених” – 24%.
Тобто загалом щасливими з того, що мешкають саме в Ольборзі, почуваються аж 96% місцевих жителів!

Друге місце посіла столиця Данії – Копенгаген. Там задоволені життям загалом 95% мешканців, із них 67% – “дуже задоволені”.

Копенгаген, столиця Данії

Копенгаген, столиця Данії

На третьому місці ще більш північне місто – столиця Ісландії, Рейк’явік. У цій благословенній місцині, з прекрасними краєвидами й тихим, спокійним життям, щасливими почуваються аж 97% городян.
Але загальний показник міста знижений через те, що “дуже задоволеними” себе назвали “всього” 66%, а решта 31% – просто “задоволені”.

Саме так “Індепендент” і укладала свій рейтинг – вищі місця займали ті міста, де вищий показник “дуже задоволених” городян. При цьому в список увійшли лише ті населені пункти, де загальний показник задоволених – не нижчий за 90%.

До п’ятірки міст Європи, мешканці яких найбільше задоволені умовами свого життя, увійшли також швейцарський Цюріх та австрійський Грац.

Загалом у цьому рейтингу – 19 міст. Із них 4 – у Великій Британії, 3 – в Нідерландах, по 2 – у Данії, Німеччині, Швеції та Австрії й по 1 – в Ісландії, Швейцарії, Норвегії та Бельгії.

Повний рейтинг “найщасливіших міст Європи”

1. Ольборг, Данія
2. Копенгаген, Данія
3. Рейк’явік, Ісландія
4. Цюрих, Швейцарія
5. Грац, Австрія
6. Осло, Норвегія
7. Мальме, Швеція
8. Мюнхен, Німеччина
9. Відень, Австрія
10. Ньюкасл, Велика Британія
11. Белфаст, Велика Британія
12. Роттердам, Нідерланди
13. Кардіфф, Велика Британія
14. Гронінген, Нідерланди
15. Антверпен, Бельгія
16. Стокгольм, Швеція
17. Амстердам, Нідерланди
18. Манчестер, Велика Британія
19. Ессен, Німеччина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна