Україна засудила запуск балістичної ракети КНДР

 

Україна засуджує і вважає неприйнятними та провокаційними дії Корейської Народно-Демократичної Республіки, пов’язані із запуском балістичної ракети 7 лютого.
Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ України, опублікованій на сайті відомства.

“Незалежно від того, що насправді було його метою, згаданий запуск, здійснений незабаром після ядерних випробувань на початку січня, є прямим порушенням Резолюцій РБ ООН 1695, 1718, 1874, 2094 та інших відповідних документів. Безвідповідальні дії Пхеньяна серйозно погіршують безпечну ситуацію на Корейському півострові, підривають регіональний мир і стабільність”, – йдеться в заяві Михайлівської площі.

У МЗС зазначають, що Україна як держава, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї, виконує свої зобов’язання щодо нерозповсюдження ядерних матеріалів, технологій та засобів їх транспортування.

“Україна продовжить тісну співпрацю з партнерами, зокрема членами Ради Безпеки ООН, з метою відповідного реагування на цей виклик”, – наголосили в МЗС, закликавши Пхеньян надалі утримуватися від таких дій.

Перед цим Північна Корея в ніч на неділю запустила балістичну ракету далекого радіусу дії. Після старту ракета полетіла на південь і, за наявними даними, пройшла над японськими островами Окінава. Корейці заявили, що запускали ракету-носій зі штучним супутником Землі “Кванменсон-4”.

Влада Японії закликали посилити санкції проти КНДР у зв’язку з випробуванням балістичної ракети. Про це заявив міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда.

Учора було опубліковані фото масштабних парадів у КНДР, які, ймовірно, відбулися з приводу запуску балістичної ракети. На світлинах громадяни Північної Кореї символічно заприсягаються виконувати всі завдання, поставлені лідером країни Кім Чен Ином.

Фото з Пхеньяна в розпорядження міжнародної агенції Reuters передало Північнокорейське центральне агентство новин. Однак Reuters попереджає, що не може бути впевненим ані в даті, ані в місці проведення, ані в жодних інших подробицях. Адже перевірити достовірність наданих закритою Північною Кореєю даних для інших країн неможливо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна