СБУ сподівається, що “сепари” лише лякають повідомленнями про розстріл полонених

 

У Сліжбі безпеки України сподіваються, що бойовики не будуть вдаватись до розстрілів українських заручників, а заяви на цю тему можуть бути психологічним тиском. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова СБУ Василь Грицак.

“Я не відкрию таємницю, коли розповім, що деяких наших заручників, яких ми потім звільнили, по вісім разів “розстрілювали”, виводили на розстріл. Оприлюднювалось відео відповідне.
Тому я не хочу вірити в те, що представниками “ДНР/ЛНР” будуть вчинені такі дії. Оскільки, перше, у значній кількості випадків ми знаємо про навіть місця тримання наших бійців, маємо багато свідчень тих, хто з ними сидів – наприклад, як вони кажуть, “на избушке” (колишнє управління СБУ), або в інших місцях, і за ці речі доведеться відповідати”, – сказав Грицак.

За його словами, СБУ розслідує кілька кримінальних справ через подібні випадки: “Якщо ми знаємо, що Моторола розстріляв одного з наших бійців, то це пішло в плюс до кримінального провадження, яке ведеться СБУ щодо нього”.

Читайте також:
“Підвал” Луганська. Репортаж і ФОТО з місць, де тримають українських бранців

Україна готова на компроміс із “сепарами” для звільнення 25 хворих полонених

Нагадаємо, днями в ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що в “ДНР” діє “кримінальний кодекс УРСР 1961 року”, який передбачає розстріл за тяжкі злочини, і “прокурори ДНР” вимагають від судів призначення такої міри покарання українським полоненим.
Представник президента з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко передала в ОБСЄ і Червоний Хрест цю інформацію як докази того, що “ДНР/ЛНР” – терористичні організації.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна