Порошенко: Рада має наступного тижня прийняти останні “безвізові” закони

 

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності невідкладного розгляду Верховною Радою України пакету законопроектів, необхідних для повного виконання Україною своїх зобов’язань, які стосуються запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом. Про це він заявив сьогодні під час наради з керівним складом Національного антикорупційного бюро.

Глава держави висловив сподівання, що найближчим часом спільно з Урядом, за участі Міністерства юстиції та Міністерства закордонних справ, будуть доопрацьовані позиції щодо спецконфіскату.
“Майно переписали на третіх осіб, а потім – де його шукати і як його шукати, ніхто не знає, – зауважив Президент та нагадав, що це стандартна норма Європейського Союзу. – Як би ти не ховав майно, яке набуто злочинним шляхом, якщо не можеш пояснити джерел його походження, воно може бути конфісковано державою”.

Президент також наголосив, що подібна ситуація є подібною й з електронними деклараціями держчиновників, і з Національним агентством запобігання корупції.
Щодо останнього Порошенко зазначив, що його створення, на жаль, блокується: “Обрали трьох членів, які ніяк не можуть зібратися і започаткувати роботу агентства, яку від неї чекає 43 мільйони українців”, – сказав Президент, зазначивши, що він не збирається з цим миритися.

Глава держави також акцентував увагу присутніх на необхідності вдосконалення процедури призначення антикорупційного прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. При цьому президент зазначив, що зміст цих змін вже погоджено з Міжнародним валютним фондом та Європейським Союзом.

“Внесення на цьому тижні і голосування на наступному тижні цих чотирьох законів, які відносяться до пакету щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, буде остаточним виконанням усіх вимог, які стоять перед Україною в цьому питанні. Я би дуже хотів, щоб з другого півріччя українці мали можливість їздити до Європейського Союзу без віз”, – підсумував Петро Порошенко, якого цитує прес-служба президента.

Також Порошенко зауважив, що для цього потрібна також ефективна робота НАБУ: “Ми маємо продемонструвати і завоювати довіру, що ми готові безкомпромісно, ефективно і рішуче боротися з корупцією. І тут я на вас, дорогі партнери, дуже покладаюся”.

Як писала Новинарня, 26 січня Верховна Рада не змогла навіть включити до порядку денного законопроект щодо скасування норми, внесеної в закон про державний бюджет на 2016 рік, згідно з якою запровадження електронного декларування доходів чиновників переноситься на 2017 рік. Це є ймовірною перешкодою для впровадження Євросоюзом безвізового режиму для українців у липні 2016 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна