На озброєння ЗСУ надійшло п’ять “Фурій”

 

На озброєння української армії за минулий тиждень надійшло п’ять безпілотних літальних апаратів “Фурія”. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір.

“Цей комплекс дозволяє ефективно вести повітряну розвідку на відстані до 30 км. На безпілотник встановлено електричний силовий агрегат, що забезпечує високу надійність у польоті. Енергоживлення БПЛА здійснюється за допомогою двох батарей, які залежно від погодних умов дозволяють йому перебувати в повітрі до двох годин”, – сказала Кушнір.

За її словами, під час випробувань безпілотник “Фурія” виконав завдання з виявлення об’єкта на максимальній дальності, маючи стійке управління і передаючи якісне зображення на станцію прийому.

БПЛА А1-С “Фурія” — багатоцільовий безпілотний авіаційний комплекс, призначений для виконання широкого кола завдань військового і цивільного призначення.
Сконструйований київським НПП “Атлон Авіа” у 2014 році. Широкій публіці “Фурію” представили 21 січня 2015 року. Назву безпілотнику придумали самі бійці, які використовують цей апарат у зоні бойових дій на Донбасі. Першим українським батальйоном, який прийняв на озброєння “Фурію”, був “Донбас”.
У липні 2015 року БПЛА “Фурія” було офіційно прийнято на озброєння Національною гвардією України.

Крейсерська швидкість БПЛА “Фурія” становить 65 км/год, максимальна – до 130 км/год.
Дальність польоту – близько 50 км від моменту вильоту до повернення.
БПЛА оснащений денною і нічною оптичною системою спостережень.

Відео, зняте БПЛА А1-С “Фурія”:

Читайте також:
Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

Америка передбачила виділення Україні летального озброєння на $50 млн. – експерт

Також Вікторія Кушнір зазначила, що відповідно до витрат оборонного бюджету, в 2016 році на заходи з розвитку озброєння і військової техніки передбачено 7,105 млрд. грн., що в 4 рази перевищує обсяг фінансування в 2014 році й у 8 разів – обсяг фінансування в 2013 році.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна