Голова Донецької області визнав, що контрабанду “кришують” силовики

 

Контрабанду в Донецькій області “кришують” силовики, її обсяги останнім часом не скоротились. Про це сьогодні на прес-конференції в Краматорську заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Відповідаючи на запитання кореспондента “Ліга.net”, як змінився рівень контрабанди в Донецькій області останнім часом, Жебрівський сказав: “Зупиняють досить багато, але ключова проблематика – контрабанда йде не через офіційні контрольно-пропускні пункти… В обхід фактично ввозять контрабанду. Сказати, що її кількість зменшилася, я не можу, що істотно збільшилася – теж”.

Він додав, що в останній тиждень прикордонники вилучали велику кількість готівки. “І сотні тисяч доларів вилучали прикордонники, і мільйони гривень. Якраз на дорогах більше готівки, принаймні на минулому тижні вилучалося”, – уточнив Жебрівський.

Глава Донецької обласної ВЦА підтвердив, що незаконне переміщення товарів теж є: “Вчора затримали екскаватор, тобто і такі речі фіксуються”.

На уточнююче запитання, хто “кришує” контрабанду – військові, СБУ чи міліція, Павло Жебрівський відповів: “Складно сказати… Безумовно, без силових структур незаконне переміщення товарів неможливе. Сказати, що якась структура краща або гірша, я не можу. У кожній структурі є й порядні люди, і негідники”.

Читайте також:
Віктор Андрусів. Сповідь патріота, який не витримав
навантаження в Донецькій ОДА за мізерну зарплатню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна