Бойовики гатять по позиціях сил АТО з мінометів під загрозою розстрілу своїми ж “заградзагонами”

 

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції бойовики 45 разів відкривали вогонь із різних типів зброї по опорних пунктах українських військових. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

При цьому найбільша активність російсько-терористичних угруповань спостерігається на Маріупольському напрямку, де зі стрілецької зброї були обстріляні позиції сил АТО в селищі Широкине.

“Із гранатометів і стрілецької зброї були обстріляні наші позиції в Опитному, Авдіївці, Луганському, Троїцькому, Зайцевому, Майорську й на шахті “Бутівка”, – інформує прес-центр АТО.

Із міноментів гатили по українських укріпленнях у Пісках, Мар’їнці, Гнутовому і Троїцькому, розташованому на межі Донецької та Луганської областей.

У районі Красногорівки, крім гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, бойовики застосовували міномети калібру 82 мм, а також зенітну установку і БМП.

Окрім того, над акваторією Азовського моря зафіксовано три прольоти безпілотних апаратів. Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник на традиційному брифінгу для журналістів.

Він також повідомив, що керівництво “ДНР” створює “заградзагони”, щоб упередити дезертирство бойовиків.

“За даними Головного управління розвідки, через регулярні випадки дезертирства зі складу “третьої окремої мотострілецької бригади” бандформування “ДНР”, ватажки “ДНР” прийняли рішення про розгортання в тилу цього з’єднання оперативних груп “міністерства державної безпеки ДНР”, які виконуватимуть функції загороджувальних загонів.
Командири цих груп мають право стріляти на ураження по бойовиках, які зневірилися в “ідеях русского міра” й вирішили втекти, рятуючи своє життя”, – зазначив Мотузяник.

 

Як повідомляла Новинарня, напередодні російсько-терористичні угруповання за допомогою безпілотників різко активізували повітряну розвідку на Маріупольському напрямку.

 

Читайте також:
Бойовики знову стріляють більше.
В АТО побував начальник Генштабу Муженко

Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна