Суд на Запоріжжі посадив підривника з “ДНР” на 12 років

 

Оріхівський районний суд Запорізької області виніс вирок ватажку диверсійної групи так званого батальйону “Восток” (“ДНР”), яка у червні 2014 року підірвала залізничний міст на перегоні між станціями Оріхівська – Мала Токмачка в Запорізькій області. Про це “Новинарні” стало відомо з повідомлень СБУ.

Диверсантів тоді затримали співробітники Служби безпеки України в липні 2014 року під час проведення спецоперації. Група з п’яти бойовиків прибула на Запоріжжя для нових терористичних актів на об’єктах інфраструктури регіону.
Правоохоронці вилучили в терористів, зокрема, понад 35 кілограмів пластиду, 24 тротилові шашки, гранатомети, міни, гранати та детонатори.

Тепер суд визнав ватажка диверсантів винним у скоєнні злочинів, передбачених статтями 113 (диверсія), 15 (замах на злочин), 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), 263, 263-1 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-центр СБУ.
Суд призначив покарання терористові у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Матеріали стосовно інших учасників групи виділено в окреме кримінальне провадження. Триває досудове слідство.

Читайте також:
Затриманий СБУ диверсант із батальйону “Призрак” розколовся перед камерою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна