У Києві з гранатомета обстріляли станцію автосервісу

 

У ніч на 6 лютого в Солом’янському районі Києва невідомий вистрілив по станції технічного обслуговування з ручного гранатомета РПГ-26. Є незначні пошкодження приміщення, постраждалих немає.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на управління Нацполіціі в Києві.

“Повідомлення про вибух на СТО надійшло в поліцію о 3:30 суботи. На місце прибули слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції, вибухотехнічна служба та кінологи. Експерти вилучили пусковий пристрій, стріляну гранату і її хвостову частину”, – відзначили в поліції.

Наслідки обстрілу

Наслідки обстрілу

Постріл з гранатомета пошкодив приміщення СТО: в металевих воротах отвір діаметром близько 25 см, вибито скло.

За фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 – умисне знищення або пошкодження чужого майна КК України, винному загрожує до 10 років тюремного ув’язнення.

Довідка
РПГ-26 “Аглень” – радянська реактивна протитанкова граната, розроблена в НПО “Базальт” на заміну РПГ-22 для підвищення бойових можливостей мотострілецьких, повітряно-десантних та інших підрозділів. У 1985 році була прийнята на озброєння Радянської армії.
Довжина гранатомета – 77 см, маса гранатомета – 2,9 кг, маса гранати – 1,8 км.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна