Прикордонники Львівщини відкрили меморіальну дошку на честь Кузьми Скрябіна

 

Сьогодні у Львові, в приміщенні Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, відкрили меморіальну дошку на честь музиканта, продюсера й телеведучого Андрія Кузьменка, відомого як Кузьма Скрябін. Він загинув у ДТП рік тому.

У заході взяли участь батьки Андрія, друзі співака, голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, керівництво та військовослужбовці управління ДПСУ.

“Згадати про Андрія Кузьменка прикордонники вирішили не випадково, адже він був їх великим другом. У 2006 році співак взяв участь у зйомках програми «Західний кордон». Кузьма цілий день провів у ролі прикордонника на Закарпатті в Чопському прикордонному загоні”, – ідеться в повідомленні ДПСУ.

Тоді ж співак написав пісню “Західний кордон”, яка стала своєрідною візиткою регіонального управління, та випустив кліп на неї.

Слова з цієї пісні є на меморіальній дощі, яку встановили в актовій залі Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Львові.

“Відкриваючи сьогодні меморіальну дошку на честь Андрія Кузьменка, ми підтверджуємо, що він назавжди залишається у нашій прикордонній сім’ї”, – зазначив керівник прикордонного відомства Віктор Назаренко.

Окрім західного кордону, Андрій бував і на інших ділянках українських рубежів. Так, у 2010 році на українсько-російському кордоні в Харківській області була записана програма “Кордон держави”, де Андрій Кузьменко спробував себе у ролі ведучого. Це ексклюзивне відео, яке не вийшло в ефір, презентували у Львові.

Див. трансляцію >>>>

Після військової агресії Росії Кузьма неодноразово приїздив до військових у зону АТО, підтримував зокрема й прикордонні підрозділи.

Особливі слова вдячності прикордонники адресували батькам Андрія. “Мене завжди вражали повна відсутність у нього зіркової хвороби, шалена працездатність та активність. Ви виховали справжнього сина своєї землі, патріота, яких зараз бракує українській землі. Дякуємо і дружині Світлані, яка тепер продовжує справу чоловіка. Кожну хвилину свого життя Кузьма намагався зробити світ кращим”, – сказав Віктор Назаренко.

ДПСУ повідомляє, що Кузьма брав участь у розробці дизайну нагороди для воїнів АТО. За нього особливу відзнаку “Захиснику кордонів батьківської землі” прикордонники разом із громадською організацією “Всеукраїнський союз захисників кордону батьківської землі” вручили батькові Віктору Кузьмичу, під час концерту пам’яті Андрія Кузьменка, який відбувся минулого року у Києві.

Нагадаємо, 2 лютого 2015 року Андрій Кузьменко загинув у ДТП на Дніпропетровщині у віці 46 років. Як повідомляли в ДАІ, на 86-му кілометрі траси Кривий Ріг – Кіровоград позашляховик співака Toyota Sequoia на великій швидкості в умовах ожеледі зіткнувся з молоковозом ГАЗ-53. Винуватцем аварії визнали Кузьменка, який перебував за кермом “Тойоти”.

Після смерті в Україні виник справжній “культ Кузьми” – правдоруба, талановитої і щирої людини. Хоча до подій на Донбасі, під час кількох виборчих кампаній, Кузьменко брав участь у концертних турах та виступах на підтримку антиукраїнських політичних сил і кандидатів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна