Українця в Криму засудили за синьо-жовтий прапор на даху

 

Окупанційний суд Роздольненського району Криму засудив українця Володимира Балуха до 320 годин обов’язкових робіт, визнавши винним за ст. 319 КК Російської Федерації (“публічна образа представника влади при виконанні…”). Про це Балух повідомив представникам Кримської правозахисної групи (КПГ).
Фактично підставою для засудження Балуха став синьо-жовтий прапор на його будинку.

“Адвокат Володимира повідомив, що при винесенні вироку суддя з незрозумілих причин посилалася не на ті свідчення, які озвучувалися в суді, а на старі свідчення в матеріалах справи. Суддя враховувала лише свідчення з боку обвинувачення, свідчення з боку захисту ігнорувалися, – повідомляє сайт “Крим. Реалії” з посиланням на КПГ.

Керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник вважає, що справа має політичну мотивацію. За її словами, обшуки, які проводилися відносно Володимира Балуха, проходили з грубими порушеннями, всі справи будувалися на свідченнях одного й того ж свідка, якого Володимир бачив перший раз у житті”.

Проукраїнського активіста звинувачують в образі поліцейського за статтею 319 КК Росії (“публічна образа представника влади при виконанні службових обов’язків”).

Згідно з постановою суду, Балух під час проведення обшуку в будинку своєї цивільної дружини образив лейтенанта поліції. Причиною обшуку послужила заява свідка, ніби Балух тримає вдома викрадений автомобіль.
Балух всі звинувачення свою адресу категорично заперечує.

За інформацією правозахисників, до квітня 2015 року в Криму на даху будинку цивільної дружини Володимира Балуха стояв український прапор. Співробітники поліції зняли його під час першого обшуку.

За словами Балуха, причиною ще одного обшуку була аналогічна заява невідомої особи, нібито він вкрав запчастини від трактора.

Тобто де-факто обшуки проводилися, щоб прибрати синьо-жовтий прапор із даху та підвести базу під обвинувачення поліцейського на адресу українського патріота.

Нагадаємо, що після окупації Криму Росією на півострові пройшло кілька судових процесів щодо проукраїнських активістів. Одна із найгучніших – за українську символіку на акції в день народження поета Тараса Шевченка. Тоді учасникам акції присудили громадські роботи та штрафи.

Читайте також:
Європарламент закликав Кремль до переговорів щодо деокупації Криму у форматі “Женева+”

Держкомітет дав журналістам вказівки, які терміни вживати щодо Криму й Донбасу

Поліція України порушила справу через утиски в Криму вірян УПЦ КП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна