Прикордонники на межі з Кримом конфіскували радянську форму часів II Світової війни

 

Прикордонники Херсонського та Бердянського загонів, здійснюючи перевірку в контрольних пунктах в’їзду/виїзду “Чаплинка” та “Чонгар” на адміністративній межі з окупованим Кримом, протягом минулої доби двічі запобігли незаконному переміщенню товарів. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Зокрема, 4 лютого в контрольному пункті “Чаплинка” прикордонники спільно з працівниками митниці під час перевірки автомобіля ВАЗ, що прямував з окупованої території, виявили в багажному відділені сувенірну військову форму 1941-45 років, а саме – пальто, головні убори, військове взуття, камуфльований костюм та інші товари.
Громадяни пояснили, що вони входять до “Клубу колекціонерів Криму” та хотіли потрапити до Херсона, щоб відправити ці речі поштою.

“Виявлені товари встановленим порядком передано компетентним органам для прийняття правового рішення”, – інформує ДПСУ.

Крім того,  на “Чонгар” громадянин України, “використовуючи конструктивні особливості” автомобіля “Міцубісі”, намагався перевезти на окуповану територію 16 комплектів дверних замків.
Спільною оглядовою групою прикордонної та фіскальної служб товар виявлено й вилучено.

Читайте також:
Європарламент закликав Кремль до переговорів щодо деокупації Криму у форматі “Женева+”

Україна з 17 січня припиняє поставку товарів у Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна