Суд у Харкові ще продовжив утримання в тюрмі екс-мера Слов’янська

 

Запобіжний захід колишній міській голові Слов’янська Донецької області Нелі Штепі у вигляді утримання під вартою продовжено до 3 квітня 2016. Таке рішення виніс Червонозаводський районний суд Харкова, повідомляє УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час чергового судового засідання за клопотанням представників державного обвинувачення.

“Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою відносно Нелі Штепи продовжити до 3 квітня 2016 року включно”, – сказав головуючий суддя колегії суддів Червонозаводського районного суду Харкова Віктор Єжов.
Він зазначив, що, згідно з чинним законодавством, суд не може призначити Штепі іншого, крім тримання під вартою, запобіжного заходу.

За словами Єжова, судове слухання справи продовжується, відповідно зберігаються ризики, через які слідчий суддя обирав Штепі запобіжний західу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
СБУ затримала поліцейського – агента “ДНР” та його зв’язкового

Нагадаємо, Неля Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цими статтями — довічне ув’язнення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна