“ДНР” домагається залізничного сполучення з Україною. Київ – проти

 

Влада самопроголошеної “ДНР” прагне відновити залізничне сполучення з непідконтрольними їй регіонами України і зверталася з відповідним проханням до української влади. Про це заявив журналістам у Донецьку так званий міністр транспорту “ДНР” Семен Кузьменко, повідомляє РІА “Новости”.

“Міністр” обурений, що влада Україна “не зацікавлена” у спрощенні процедури перетину лінії зіткнення на Донбасі, якому б сприяло налагодження залізничного пасажирського сполучення.

“Риторика, яка була у київської влади в 2015 році, підтримується і зараз: усе, що стосується грошей – “так”, що стосується інтересів громадян – жорстке “ні”. Київ не зацікавлений у спрощенні процедури перетину лінії зіткнення”, – заявив Кузьменко.

“Україна з нами не узгоджує і не дозволяє залізничні пасажирські перевезення. Ми планували, просили, пропонували, навіть готові були піти на поступки, ми йшли на сприяння, були готові виводити додатково людей, облаштовувати прикордонні пункти. Але Україна в цьому не зацікавлена”, – наголосив “міністр”.

Як повідомляла Новинарня, у “ДНР” заявляють, що вже значною мірою відновили залізничні шляхи на розгромленому під час боїв у липні 2014 року вузлі “Дебальцеве”, а з Іловайська вже навіть ходять приміські електрички.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна