РПЦ “ОХУ-инського” патріархату поширила свою “канонічну територію” на Монголію

 

Російська православна церква поширила свою юрисдикцію на Монголію. Про це повідомив у своєму “Фейсбуці” голова інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату, архієпископ Євстратій Зоря.

“Сьогодні на засіданні Архієрейського собору РПЦ у Москві було ухвалене рішення про внесення змін до статті 3 розділу І Статуту РПЦ. У новій редакції вона виглядає так:

«Юрисдикція Російської православної церкви простягається на осіб православного віросповідання, що проживають на канонічній території РПЦ: в Російській Федерації, Україні, Республіці Білорусь, Республіці Молдова, Азербайджанській Республіці, Республіці Казахстан, Китайській Народній Республіці, Киргизькій Республіці, Латвійській Республіці, Литовській Республіці, Монголії, Республіці Таджикистан, Туркменістані, Республіці Узбекистан, Естонській Республіці, Японії а також на православних з інших країн, що добровільно входять до неї».

У редакції, яка діяла до сьогодні, в переліку після Литовської Республіки стояла відразу Республіка Таджикістан”, – написав владика Євстратій.

“Канонічна територія” Московського патріархату приросла Монголією. Тепер патр. Кирила можна цілком законно іменувати монгольською мовою “ОХУ-ын патриарх”, – прокоментував ситуацію Зоря.

Оху-ын – це монгольська назва Росії.

“Чому раптом Монголія стала, на думку архієреїв МП, “канонічною територією” Московського Патріархату – мабуть ми довідаємося пізніше. Але є щось глибоко символічне в тому, що Московський патріархат саме зараз засвідчує єдність з Монголією – країною витоків Московської держави“, – додав архієпископ УПЦ КП.

27 січня Рада Російської Федерації схвалила списання боргу Монголії. Згідно з договором між двома країнами, із боргу в розмірі 174,2 мільйона доларів Москва “пробачила” Улан-Батору 97%. Тепер Монголія винна Росії тільки 3,8 мільйона доларів.

Читайте також:
Владика Євстратій: Навіщо патріарх Кирил кричить “тримайте злодія!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна