Одеська міськрада нарешті визнала Росію агресором

 

Одеська міська рада на своїй сесії сьогодні, 3 лютого, ухвалила рішення про визнання Росії країною-агресором.

Депутати розглянули питання “Про звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором”.
Це звернення ВР України ухвалила ще 27 січня 2015 року, відтоді його підтримали багато місцевих рад.

Одеська міська рада під різними приводами відтерміновувала своє голосування з цього приводу, але нарешті під тиском вуличного пікету таки спромоглася ухвалити постанову.

За відповідний проект рішення проголосували 45 депутатів з 61 зареєстрованого (всього в Одеській міськраді 64 депутати).

Як повідомляє канал “112 Україна”, депутати виходили з того, що “вони трохи по-своєму люблять Україну, але мають проголосувати, аби заспокоїти населення міста”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна