Мешканці “ДНР” виходять на мітинги протесту проти кадрових рішень Захарченка

 

Лідер так званої Донецької народної республіки Олександр Захарченко проводить “політичні зачистки” й на підконтрольній йому території і приводить до влади своїх поплічників. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки за 3 лютого, пише “Українська правда”.

“Згідно з указом Захарченка від 27 січня 2016 року, від обов’язків усунуто “мерів” міст Ясинувата – Яненка та Горлівка – Храменкова, а на їхні місця призначено Павла Губарєва та Станіслава Кіма відповідно”, – сказано в повідомленні.

“З метою підтвердження “легітимності” призначення нових “мерів” до Ясинуватої на мітинг прибув Захарченко, який під час виступу підтвердив своє рішення та зазначив, що незгодних з його вибором громадян буде жорстко покарано”, – інформують розвідники.

“Такі дії окупантів усе частіше викликають невдоволення місцевого населення. Призначення нових “міських голів” викликало хвилю обурення та має тенденцію до переростання в акції масової непокори”, – зазначає ГУР.

В інтернеті справді з’явилося відео з мітингу протесту проти призначення Губарєва мером Ясинуватої.

 

 

Як повідомляє “Четверта влада”, мешканці Ясинуватої зібралися біля будівлі міської адміністрації з плакатами на підтримку відставленого Захарченком “мера” Юрія Яненка та його портретами.

Губарєва всередину не пустили, вимагаючи від нього їхати геть. Обурені указом Захарченка пікетники, зокрема, скандували: “Ти тут не потрібен! Їдь звідси”. І запитували у Губарєва, де він був, коли Ясинувату “бомбили”.

Губарєв відповів, що був у Донецьку, хоча насправді восени 2014 року він перебував у Ростові-на-Дону.

Намагаючись “задобрити” натовп, новопризначений “мер” почав роздавати людям свою книжку “Факел Новороссии”, але це не налаштувало їх на мирний лад, і Губарєву довелося поїхати.

Читайте також:
Бунти в “ДНР”: бойовики Захарченка за допомогою артилерії
“зачистили” непокірну “спецроту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна