Геращенко: з озвучених БПП кандидатів в уряд лише троє мають шанс стати міністрами

 

Ірина Геращенко
народний депутат України від БПП,
представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з питань врегулювання ситуації на Донбасі

Щодо можливих ротацій в уряді (FB)

Всі в ФБ так перезбудилися щодо кадрових питань, хоч на це немає, насправді, жодних підстав.

Позитив: фракція БПП бодай озвучила свої “кандидатури”. В тому числі й для того, щоб у ФБ спустили пару. Інші фракції – мовчать.

Хоч, якщо чесно, то з озвучених прізвищ тільки три мають шанс стати реальними кандидатами. Ще одне прізвище – під питанням, але певні шанси є. Три прізвища – як Пилип з конопель, просто смішно.

Шкода, звісно, що цілком адекватні люди іноді втрачають почуття реальності і самооцінки при кадрових питаннях, але це – похідна політики):

Негатив – збереження квотного підходу. Це нищить Україну і майбутній уряд.
Нам потрібно провести дискусію: які саме функції має виконувати уряд, які саме міністерства зараз потрібні на виконання яких функцій. І виходячи з цього, спочатку переформувати уряд з точки зору функціональних обов’язків. А потім підбирати найкращі кандидатури (а не тих, хто просто хоче бути міністром абичогось, аби реалізувати свої підліткові комплекси) – під ці обов’язки.

Очевидно, що жоден міністр не може бути проголосований без заслуховування його бачення програми, розвитку його сфери. Бодай адекватного розуміння майбутньої посади.

Я особисто буду відстоювати саме таку позицію при обговоренні реальних, а не скоморошних кандидатів на міністерські посади. Ми не можемо собі дозволили чергових експериментів і голосувань тільки тому, що це милі люди з нашої фракції.
Милий депутат – не значить професійний міністр. Шкода , що деякі колеги цього не відчувають):

Про що мова

Фракція БПП на своєму засіданні в понеділок ухвалила своїх кандидатів на посади у Кабінеті міністрів. Про це “Українській правді” повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

Згідно з інформацією, голову фракції БПП Юрія Луценка уповноважили озвучити прізвища кандидатів на переговорах із фракціями коаліції.

Таким чином на посади в уряді претендують:
Олексій Гончаренко – міністр охорони здоров’я;
Гліб Загорій – керівник Мінекології;
Тарас Кутовий – керівник МінАПК;
Павло Рябікін – керівник Мінінфраструктури;
Віталій Ковальчук – перший віце-прем’єр;
Євген Нищук – міністр культури;
Ольга Бєлькова – віце-прем’єр з євроінтеграції;
Олександр Співаковський – міністр освіти.

Лещенко зазначив, що на засіданні фракції не було кворуму, а відтак рішення було ухвалене з порушенням положення про фракцію.

Читайте також:
Луценко: заради політичної стабільності БПП не голосуватиме за відставку Яценюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна