“ДНР” відновила залізничний вузол Дебальцеве, а з Іловайська вже ходять електрички

 

Сепаратисти з “ДНР” відбудовують ущент розгромлений під час боїв у липні 2014 року важливий залізничний вузол “Дебальцеве”, і вже зараз повністю відновлено рейки на напрямку Дебальцево – Луганськ. Про це повідомив перший заступник “міністра транспорту” самопроголошеної республіки Володимир Кабацій, якого цитує сайт відповідного відомства “ДНР”.

“Близько року тому ремонтно-будівельні бригади ДП “Донецька залізниця” почали відновлювати залізничні шляхи і транспортну інфраструктуру в напрямку Дебальцеве-Луганськ. Зараз повністю відновлено шляхи під тепловозну тягу. Спільно з колегами з “Луганської народної республіки” міністерство транспорту планує відкрити рух у напрямку міста Стаханов”, – сказав Кабацій.

Водночас, за його словами, з відновленням руху електропоїздів на цьому напрямку ситуація складніша.

“Зараз ми готові відновлювати контактну мережу на ділянці від станції Фащівка до Горловки й далі – на Нікітовку й Майорськ. Але ця ділянка залізничного шляху проходить у безпосередній близькості до лінії зіткнення. Тут ризик обстрілів, диверсій і крадіжок елементів контактної мережі, особливо мідного дроту, все ще великий, тому відновлювальні роботи на цих ділянках не проводяться”, – заявив представник сепаратистів.

Він також повідомив, що на іншому постраждалому під час запеклих боїв залізничному вузлі, в Іловайську, вже частково ходять приміські електрички.

“На маршруті від станції Квашино і до станції Іловійськ та далі на Ясинувату було відновлено контактну мережу, що дозволило перейти від тепловозної тяги до використання електровозів. Це значно здешевило транспортування вантажів і дало можливість пустити в експлуатацію приміський електропоїзд”, – розповів Кабацій.

І додав, що через Іловайський транспортний вузол зараз проходять маршрути відвантаження вугілля енергогенеруючих і вуглевидобувних компаній “ДНР” – таких як “Макіїввугілля”, Старобішівська ТЕС, Зуївська ТЕС, “Шахтарськантрацит”, “Торезантрацит”, “Сніжнеантрацит”.

За словами “заступника міністра транспорту”, як гуманітарну допомогу (зрозуміло, що від Росії. – “Н”) “ДНР” отримала й контактний дріт для відновлення електричної мережі, завдяки чому тепер проводить відновлення електрифікації других головних шляхів: Кутейниково – Амвросіївка – Іловайськ.

Як повідомляла Новинарня, раніше німецька газета Bild у своєму розслідуванні встановила, що Росія витрачає на виплату пенсій і зарплат на території так званих “ДНР” і “ЛНР” не менш як 1 млрд. євро на рік.
Фінансова допомога в рублях потрапляє на окуповану територію України у спеціальних поїздах, які приходять раз на місяць у Суходільськ, Дебальцеве й Іловайськ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна