Захарченко зізнався, що сепаратисти в 2014 році самі спалили село Кожевня

 

Ватажок самопроглошеної “ДНР” Олександр Захарченко сам себе викрив на злочині. Виступаючи минулого тижня перед студентами Донецької національної академії будівництва і архітектури (тим її представництвом, що лишилося в окупованому Донецьку), Захарченко на камери розповів, як бойовики “ДНР” та російські найманці влітку 2014 року спалили селище Кожевня на кордоні з Росією.

Кожевня — селище в Україні, в Шахтарському районі Донецької області, зараз перебуває під контролем сепаратистів. До 2014 року його населення становило 42 особи.

Так російські й сепарські терористи спалювали село Кожевня. Липень 2014. Фото: кадри YouTube

Так російські й сепарські терористи спалювали село Кожевня. Липень 2014. Фото: кадри YouTube

“Для мене особисто це село знакове. Це були перші наші складні бої, перша наша наступальна операція. На жаль, в ході боїв це село ми практично повністю знищили. Тим, що ці будинки спалили, ми врятували життя своє і своїх людей” – заявив Захарченко.

Сам він у боях біля Кожевні в липні 2014 року був поранений у руку.

Відеохроніку боїв за Кожевню терористи виклали на хостингу Youtube ще влітку 2014-го. Сюжет називається “Ополчение перешло в наступление, бой в Кожевне 22.07.2014 icorpus.ru”.

Наступ на село бойовики почали 22 липня. Свою мету вони не приховували – захопити частину кордону з Росією, створити “як Ладозьку дорогу життя, б…дь”, щоб полегшити поставки озброєнь з РФ.

Штурму передувала потужна артпідготовка. “Це 82 мм міномет, і ще в нас є міномет 122 мм”, – розповідав на камеру про озброєння, з якого обстрілювали село, бойовик “Рікі”. Також по Кожевні гатили з танків.

штурм села Кожевня 2014 Донбас - бойовики терористи РФ 1

штурм села Кожевня 2014 Донбас - бойовики терористи РФ 2

штурм села Кожевня 2014 Донбас - бойовики терористи РФ 3

При цьому фігуранти відеохроніки не приховують, що значна частина бойовиків, які беруть участь у штурмі села, приїхали з Росії.

Усе це не заважає культивуванню в “ДНР”, “ЛНР” та в Росії міфу про “українських карателів”, які нібито спалювали села на Донбасі.

На зустрічі з Захарченком студенти Донецької академії будівництва й архітектури представили “концепцію відновлення села Кожевня”.

Читайте також:
Альтернатива київським копам: у”ДНР” запустили академію “сепарської поліції”.
ФОТО, ВІДЕО, ПЛАГІАТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна