Проросійського “православного мракобіса” затримали в “Борисполі” за книжку про Новоросію

 

Проросійського київського журналіста й публіциста Дмитра Скворцова по прильоту з Москви до Києва затримали українські правоохоронці, його буде притягнуто до відповідальності. Про це у “Фейсбуці” повідомив товариш Скворцова, журналіст Олександ Чаленко, який після Майдану втік до Росії й загалом відомий різко прокремлівською позицією.

“Мій друг, православний мракобіс Дмитро Скворцов, був затриманий українськими товаришами в аеропорту після прильоту з Москви (через Мінськ) в “Бориспіль” (передмістя Києва) за те, що у нього в багажі була книжка Кирила Фролова “Сакральні смисли Новоросії”.
Тепер його судитимуть. Суд призначено на 4 березня”, – повідомив Чаленко.

“Хороша новина. Затримання, якому аплодує все нормальне священство, чернецтво й миряни. Він у них (РПЦ) на кшталт Дугіна”, – так прокоментувала звістку журналстка Укрінформу Ярослава Міщенко (Лана Самохвалова), яка спеціалізується на церковній тематиці.

Дмитро Скворцов в ході російської агресії проти України відзначився в медіа та блогах чітко вираженою пропутінською позицією. Він є засновником руху “Я не кормлю нацистов”, “Русского клуба” та апологетом підпорядкування українського православ’я московському центру. У 2014 році, оцінюючи національні тенденції в УПЦ МП, Скворцов заявив: “Шевченки с вышиванками все более вытесняют из УПЦ Христа”.

Інший медіа-активіст Московської патріархії Кирило Фролов вважає: “Політична розправа київської хунти над відомим київським православним журналістом Дмитром Скворцовим – це елемент тиску хунти на єпископат УПЦ МП, який в ці дні виїжджає до Москви на урочистості на честь 7-ї річниці інтронізації Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила”.

Міщенко з цього приводу зазначає: “А може, Україні закрити в’їзд єпископату назад в Україну? Це був би номер!”

Судячи з коментарів Фролова, Скворцову наразі в Києві загрожує лише штраф, а не серйозніша санкція.

Читайте також:
Синод УПЦ МП “відповів” Порошенку, звільнивши свого проукраїнського речника

Порошенко нагадав єпископам УПЦ МП, як вони одностайно
підтримували канонічну автокефалію Української церкви

Владика Євстратій: Навіщо патріарх Кирил кричить “тримайте злодія!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна