Посольство України просить французький Canal+ зняти з ефіру брехливий фільм про Майдан

 

Посольство України у Франції звернулося до французького каналу Canal+ з проханням скасувати показ пропагандистського фільму “Україна, маски революції”.
Про це дипломатичне відомство повідомило на своїй сторінці у Facebook, інформує “Європравда”.

“Ми були розчаровані дізнатися, що 1 лютого Canal+ в рамках спеціального розслідування надає ефір документальному фільму “Маски революції” , який дає глядачеві хибне уявлення про ситуацію в Україні”, – йдеться в заяві.

“У зв’язку з цим ми почали переговори і звернулися з листом до голови наглядової ради групи Canal+ Вінсента Боллоре. Ми також запропонували добірку документальних фільмів про події в Україні.
Версія пана Морейри (режисера фільму) про події в Україні, в тому числі незаконну анексію Криму – це солодка музика для вух прихильників теорій змови і російської пропаганди”,  – наголошується в заяві.

“Спроби пояснення цих подій як операції, що фінансується Сполученими Штатами, є не тільки неправдивими, а й зовсім нешанобливими по відношенню до наших співгромадян, убитих в центрі Києва у відстоюванні демократичних устремлінь своєї країни, – підкреслює українське посольство. – Це не плюралізм медіа, а обман, і ми радимо Canal+ переглянути можливість розповсюдження цього фільму”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 1 лютого на одному з найбільших приватних та популярних телеканалів Франції продемонструють фільм французького режисера  Поля Морейри “Україна, маски революції”, знятий у дусі російської пропаганди.
Серед іншого, в цьому “розслідуванні” розповідається про безкарні ультраправі угруповання, які здійснили переворот на Майдані й надалі вступили у війну на Донбасі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна