Меркель нагадала біженцям, що вони мають повернутися додому

 

Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що більшість біженців, які прибули до Німеччини та інших держав Євросоюзу, рятуючись від воєнних конфліктів у своїх країнах, після припинення війни у їхніх країнах має повернутися додому.
Про це вона заявила в суботу, 30 січня, під час з’їзду партії Християнсько-демократичний союз у місті Нойбранденбург, повідомляє “Німецька хвиля”.

Меркель нагадала, що притулок, який Німеччина надає біженцям згідно з Женевською конвенцією, обмежений терміном у три роки. Тож, попри необхідність вжити заходи з інтеграції біженців, шукачі притулку мають розуміти, що йдеться лише про тимчасовий статус.

“Ми очікуємо, що коли в Сирії знову запанує мир, коли в Іраку здолають “Ісламську державу”, вони знову повернуться до своїх країн зі знаннями, здобутими в нас”, – наголосила глава уряду ФРН.

Вона також нагадала, що після припинення бойових дій на Балканах 70% біженців, які втекли до Німеччини з колишньої Югославії у 1990-х роках, повернулися додому.

Читайте також:
По дорозі до Греції потонули ще 40 мігрантів. За місяць морем дісталися Європи більше 40 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна