Ісламісти з “Боко Харам” спалили село в Нігерії, щонайменше 86 загиблих. ОНОВЛЕНО

 

У Нігерії в результаті нападу бойовиків ісламістського угруповання “Боко Харам” на село загинули щонайменше 86 осіб.

Як повідомляє повідомляє Sahara Reporters, теракт стався в неділю рано вранці на ринку в селищі біля міста Майдугурі на північному сході країни.
У село увірвалися близько десятка мотоциклів і машин із людьми у військовій формі, вони почали вбивати людей, грабувати будинки, відбирати в мешканців продукти, забивати й вивозити худобу. Кількох жителів спалили просто в їх будинках.

Представників урядової армії в селі не було. Наслідок нападу – 45 убитих селян у лікарні, ще 23 тіла в морзі університету, частина жертв залишилися в спалених будинках.

Sahara Reporters інформує про майже 100 жертв. Агентство Reuters з посиланням на місцеву владу спершу говорило про щонайменше 65 загиблих, надвечір АР інформувало вже про 86 смертей.

Попередній резонансний теракт за участю “Боко Харам” стався в кінці грудня в північно-західній частині Нігерії – тоді внаслідок нападу на село загинуло не менше 14 людей.

Ісламістське угрупування “Боко харам” активно діє у цій частині Нігерії, а також у прикордонних зонах у Камеруні, Нігері та Чаді.
2009 року це угруповання вбило щонайменше 20 тисяч людей, ще близько 2,5 мільйона людей змушені були залишити домівки через дії бойовиків.

Після торішніх поразок, які терористи зазнали від урядових військ, вони вдалися до тактики нападу на цивільне населення, повідомляє агентство АР.

Читайте також:
В Індонезії бойовики ІДІЛ організували теракт “за паризькою схемою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна