Хакери атакували сайт німецького парламенту за дорученням уряду РФ

Безпрецедентна хакерська атака на сайт німецького парламенту в травні 2015 року була здійснена російськими фахівцями за дорученням уряду РФ. Про це з посиланням на високопоставлене джерело в структурах безпеки ФРН повідомляє журнал Der Spiegel сьогодні, 30 січня 2016 року.

За словами співрозмовника видання, за тією ж схемою хакери останніми роками неодноразово атакували не лише Бундестаг, а й німецькі оборонні підприємства та низку інших держав-членів НАТО.

C 15 січня 2016 року федеральна прокуратура міста Карлсруе проводить розслідування щодо агентурної діяльності іноземних спецслужб.

У травні 2015-го на комп’ютерну систему парламенту Німечини була здійснена серія потужних хакерських атак. Було зламано 14 серверів, у тому числі головний – із кодами доступу до всієї комп’ютерної мережі Бундестагу.

Які саме дані вдалося тоді вкрасти зловмисникам, повністю невідомо й досі, зазначає видання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна