В Україні вже 155 померлих від грипу, закрито майже 13000 шкіл і садків

 

В Україні станом на 29 січня кількість померлих внаслідок грипу зросла до 155 осіб. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.
Зазначається, що станом на 28 січня було 129 смертей від грипу, а 26 січня – 83.

“З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 155 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних”, – ідеться в повідомленні.

Найбільша кількість летальних випадків – в Одеській області – 32, в Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11.

По медичну допомогу своєчасно звернулася лише третина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

Також МОЗ інформує, що з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 – 29 січня 2016) в Україні загалом зареєстровано майже 3,1 мільйона хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 7,9% населення.
Із загальної кількості захворілих 65% становлять діти віком до 17 років.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відзначається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло, відповідно, 15,5 та 11,5 % населення.
Найменша захворюваність – в Закарпатській (4,8%) та Харківській областях (3,4%).

Читайте також:
Поради доктора Комаровського: що робити, якщо у вас грип

Загалом по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами “грип” та “гостра респіраторна вірусна інфекція” 116 тис. осіб (3,8% від захворілих), з них до 70% становлять діти віком до 17 років.

На третьому тижні 2016 року у 18 областях показники захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях – більш ніж на 50% (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Чернівецька області).

В інших регіонах країни епідемічні пороги перебувають у межах: від 2,3% у Харківській області до 46,5% – в Івано-Франківській.

Рівень захворюваності за звітний тиждень в 2,3 раза більший від аналогічного в минулому епідемічному сезоні.

Станом на 29 січня по Україні у 12863 загальноосвітніх закладах та дошкільних навчальних закладах призупинено навчання, а у 1289 аналогічних закладах поновлено навчання, зазначили в МОЗ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна