Співачка, яка хоче виступити на “Євробаченні” з піснею на підтримку України, написала листа британській королеві

Українка Діана Вартанова, яка виступає у Великій Британії під псевдонімом Діана Месс, звернулася до королеви Єлизавети II з проханням підтримати її пісню World Support Ukraine. Дівчина сподівається поїхати з цією піснею на конкурс “Євробачення-2016” від Британії, повідомляє Радіо Свобода.

“Незабаром будуть оголошені результати відбору Бі-Бі-Сі, і ми дізнаємось, чи поставить Британія в цьогорічному пісенному конкурсі Eurovision на українку та її прохання до всього світу, – написала сама співачка на своїй сторінці у “Фейсбуці”. – Я вирішила скористатися своїм правом написати Її Величності, аби попросити про підтримку моєї позиції та антивоєнної пісні World Support Ukraine на британському відборі конкурсу “Євробачення-2016”.

У листі до британської королеви 20-річна студентка City University London пише:

“Ваші слова про дотримання поваги до цілісності та суверенітету України дали надію активній українській діаспорі Лондона і лягли в основу моєї антивоєнної пісні World Support Ukraine. (…)

На жаль, усі навколо говорять про “політкоректність”, нагадуючи про те, що політичні пісні на конкурсі заборонені. Але ж моя пісня не політична, вона антивоєнна“, – наголошує Діана Месс.

Дівчина зазначає, що співає “про те і заради того, щоб війна на сході України була припинена”.

“Прошу Вас нагадати всім, що антивоєнна пісня належить до категорії загальнолюдських цінностей і що Велика Британія є країною-засновницею конкурсу “Євробачення”, а значить, її думку та багаторічні музичні традиції слід поважати”, – звертається Діана до Єлизавети II.

Пісня Діани Месс World Support Ukraine (Russians Go Home):

Як писала “Новинарня“, в Україні до півфіналу Національного відбору виконавців на конкурс “Євробачення-2016”, серед інших, вийшли Джамала, Настя Приходько, Тоня Матвієнко, групи “НеАнгели”, The Hardkiss тощо.

Висупи півфіналістів національного відбору на “Євробачення” пройдуть 6 і 13 лютого, фінал – 21 лютого.
Пісенний конкурс “Євробачення-2016” відбудеться у Стокгольмі. Півфінали призначені на 10 і 12 травня, фінал – на 14 травня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна