Азаров і син виграли в Суді ЄС справу щодо санкцій

 

Генеральний суд Європейського Союзу скасував перше рішення Ради ЄС застосувати санкції по відношенню до колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова та його сина Олексія, екс-народного депутата від Партії регіонів.
Відповідне рішення було виголошено сьогодні в Люксембурзі, передає з місця власний кореспондент УНІАН.

Канал “112 Україна” додає, що ця справа була об’єднана зі справами екс-урядовців Сергія Арбузова, Сергія Клюєва та Едуарда Ставицького.

Суд взяв до уваги, що лист, наданий Генеральною прокуратурою в якості підстави для ухвалення рішення застосувати санкції, не надав жодних деталей щодо висунутих звинувачень.

“До особи не можна ставитися як до відповідальної за зловживання державними коштами на підставі того, що вона є об’єктом попереднього розслідування у третій країні без того, щоб Раді було відомо про питання, з приводу якого висунуті можливі звинувачення щодо особи у цьому розслідуванні”, – пояснює суд.

Генеральний суд ЄС вирішив, що замороження активів не відповідає критеріям, а тому скасував санкції за період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року.

Разом з тим, в силі залишається друге рішення Ради ЄС, яким санкції було продовжено що на один рік. Тому, на відміну від свого сина Олексія, який не був включений у другий список, Микола Азаров залишається під санкціями.

Рішення суду ЄС не є остаточним, адже сторона, що програла, може його оскаржити.

Санкції проти чиновників команди Януковича були застосовані 29 квітня 2014 року, у зв’язку з обвинуваченням посадовців у незаконному привласненні ними коштів українського бюджету. До санкційного списку були включені 22 особи, в тому числі Віктор Янукович і Микола Азаров.

Зокрема, як повідомляли в Генпрокуратурі, в Ліхтенштейні заблоковано кошти екс-прем’єра Азарова на суму 0,5 млн. доларів.

Читайте також:
Азаров хоче покарати київських “падлюк”, які через суд забрали в нього пенсію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна