В окупованому Криму всупереч санкціям запрацювали картки Visa

 

Російський “Генбанк”, який перебуває під міжнародними санкціями, з 20 січня 2016 почав працювати з картками міжнародної платіжної системи Visa в тимчасово окупованому Криму через Національну систему платіжних карт (НСПК).
Про це повідомляє прес-служба “Генбанку”.

Зазначається, що тепер в усіх точках, підключених до системи “Генбанку” в анексованих Криму та Севастополі, приймають до оплати картки Visa російських банків-емітентів. “Генбанк” також приймає до обслуговування картки Visa у своїх пунктах видачі готівки.

Відомо, що “Генбанк” є основним банком самопроголошеного уряду анексованого Криму – у цій фінансовій установі 50% належать виконавчим органам окупаційної влади Криму та Севастополя.
На окупованому Росією півострові працюють понад 170 відділень, 580 банкоматів і 960 торгових терміналів “Генбанку”.

Слід зазначити, що наприкінці минулого року міжнародні платіжні системи Visa і MasterCard відключили від обслуговування низку російських банків, які потрапили в санкційний список США.
Раніше міністерство фінансів США прийняло рішення про посилення санкцій, запроваджених проти громадян і юридичних осіб, причому зареєстрованих не тільки в Російській Федерації.

ОНОВЛЕНО. Платіжна система Visa поширила заяву у відповідь на повідомлення кримського “Генбанку” про відновлення операцій за картками даної системи.
Про це пише “Європейська правда” з посиланням на заяву прес-служби компанії.

У Visa підтвердили, що раніше було припинено обслуговування карток через російські банки, які працюють в Криму, і підставою для цього стала чергова хвиля санкцій, накладених Сполученими Штатами Америки.
Зокрема, тоді під санкції потрапив “Генбанк” – ключова банківська структура Криму, створена самопроголошеною “владою” півострова.

Представники платіжної системи запевняють, що не знімали ці обмеження. 

“У відповідності до вимог Управління контролю за іноземними активами Казначейства США (OFAC) Visa призупинила будь-яку взаємодію з АТ “Генбанк”, і таке призупинення зберігатиметься до моменту поки санкції OFAC не будуть скасовані”, – йдеться в заяві.

Водночас у Visa не прокоментували, яким чином “Генбанк” зміг відновити операції з картками даної платіжної системи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна