Україна відкинула вимогу “сепарів” встановити квоту “ДНР” у Верховній Раді

 

Сьогодні в Мінську відбувся черговий раунд переговорів в рамках Тристоронньої контактної групи.

Українська сторона відкинула пропозиції “ДНР” щодо реформи Конституції України, інформує “Інтерфакс-Україна” з посиланням на представника України в політичній підгрупі ТКГ Романа Безсмертного.

“Українська сторона відхилила ці пропозиції”, – повідомив Безсмертний, зазначивши, що представники “ДНР” побажали отримати на конституційному рівні квоту “ДНР” у Верховній Раді, право узгодження всіх прийнятих ВР законів та право вето на рішення в царині зовнішньої політики.

Також представники сепаратистів вимагали повної амністії для всіх, хто бере участь у конфлікті з їхнього боку, включаючи звільнення з полону бойовиків “ДНР” та учасників диверсійних груп, яких заарештували в Одесі, Харкові, Києві та інших містах.

Крім того, в “ДНР” хочуть, щоб “регіон Донбас” здобув широку автономію: економічну (право торгувати з Росією), політичну (право обирати свій парламент, уряд і президента) і культурну (захист російської мови).

Сторона “ДНР” не зупиняється на широкій автономії і додає ще й вимогу самостійно формувати штат поліції, служб безпеки, судових органів, прокуратури, прикордонних військ та інших установ без погодження з “київською владою”.

Представники Києва на переговорах відкидають ці вимоги.

Члени політичної підгрупи в Мінську обговорили також проведення виборів на окупованих бойовиками територіях. Наша сторона продовжує наполягати на їх проведенні в рамках чинного українського законодавства, “ДНР” і “ЛНР” – проти.

Читайте також:
Лідер “ДНР” відмовився виконувати Мінські угоди в частині допуску українських партій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна