У Донецьку “терористи” підірвали пам’ятник Леніну. ФОТО

 

У ніч на 27 січня в окупованому Донецьку невідомі спробували підірвати пам’ятник Леніну на однойменній центральній площі міста.

Сепаратистські джерела кажуть, що о 2.30 ночі за київським часом хтось підкинув до пам’ятника вибуховий пристрій.

Як передають “Новости Донбасса”, так званий “заступник командувача корпусом міністерства оборони ДНР” Едуард Басурін у зв’язку з цим заявив журналістам: “Чи була це диверсійна група? Я називаю їх тепер не диверсійна, а терористична група. Ні для кого не секрет, що вони тут знаходяться і пустили коріння”.

Бойовик припустив, що як активна речовина вибухового пристрою могли бути використані тротил або пластид.
“Я не можу сказати точно про еквівалент, я не фахівець, – сказав Басурін. – Єдине, що можу заявити, що це щось із тротилу, бо поки не знайшли жодних металічних уламків. Це може бути також і пластид, і якщо це пластид, то обсяг закладки був невеликий”.

У самого пам’ятника, судячи з фото, пошкодження є тільки на п’яті правої ноги. У цьому місці також частково зруйновано постамент.

Ленін Донецьк 2

Зазначається, що від нічного підриву пам’ятника на площі Леніна ніхто не постраждав.

Нагадаємо, в центрі Донецька 31 грудня 2015 року місцевий житель Донецька намалював фарбою на цьому ж пам’ятнику Леніну український національний прапор, за що охоронці з числа бойовиків отримали сувору догану.

А напередодні президент Росії Володимир Путін досить різко висловився на адресу Леніна, заявивши, що позиція вождя в підсумку призвела до розвалу Радянського Союзу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна